Khamis, 28 Oktober 2010

TOLONG BAGI PENDAPAT, BOLEH?

Mama ceritakan seringkas mungkin ek.
tolong ler kengkawan bagi pendapat tentang situasi yg mama hadapi nih:

Susu excella Gold yg Dhiya minum sekarang will be discontinued
so mama akan mengalami sekali lagi dilema susu
Mama dah try hampir kesemua susu yg ada dipasaran
tapi Dhiya seperti biasa ler..kecerewetannya amat memeningkan mama

Terkini mama try Mamil Gold dan Anmum
Dhiya x nak minum
kalau selalu 4-5x sehari, susu tu sebotol pun x abis..huhu





Then mama ase nak try Enfakid A+
mama tau susu tu baik
tapi mama agak was2 dengan logo halal Thailand tuh
Meadjohnson kan femes kat sini, naper dowang x dapatkan halal Jakim ek??





Kengkawan...........ape pendapat u oll???


Nota kaki:
*Papa pernah kata kalau was2 baik jangan....tapi masa mama try sampling susu kat Mydin aritu Dhiya kata nice

*Ape yg mama tau (baca dan siasat)...banyak barang Malaysia manufactured in Thailand sebab kilang dan buruh kat sana murah...pernah jugak org ckp spesifikasi bersih Thailand x ketat macam kat sini. huhu.

*Ase nak call meadjohnson ler, nape dowang x dapat halal Malaysia?

*Dulu masa ngandung minum Enfamama tapi tukar lain bila timbul soal halal Thailand nih

6 ulasan:

Nieza Ishak berkata...

alamak .. tak sure la, anak2 nieza minum susu anmum jerk ...

BIONIC WOMEN berkata...

kak nieza:
anmum dah try..dia xnak ler...
x abis sebotol, dah abis sekotak pun, dia masih tidak menunjukkan peningkatan jumlah dia minum

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ berkata...

juba try check kat website Jakim...kat situ ada bagitau produk mana yang halal...kita dah pernah try balqis punyer susu s26 Progress gold...then dijamin HALAL...

BIONIC WOMEN berkata...

anje:
time kasih anje...sangat berguna info ni...

[-suziey-] berkata...

aah btl kata anje..cek kt website JAKIM...

Toshio (Zharfan) berkata...

Halal Thailand ialah boleh pakai di Malaysia... Hanya barang Made in Malaysia sahaja pakai logo JAKIM... Setiap negara ada logo halal masing-masing..