Ahad, 29 Ogos 2010

ALHAMDULILAH, TUHAN BAGI KESEMPATAN

Harini mama sangat hepi....Alhamdulillah, tuhan bagi kesempatan utk mama laksanakan niat mama yg 1 ni..

Korang semua berbuka aper arini?
Arini mama berbuka (macam ler pose kan)..hehe..teman papa berbuka tu, kira berbuka lah kan?
sambung semula....arini berbuka ngan kew teow goreng jer + ayam goreng salut tepung 
(gambar x sempat snap ek..hidang2 jer azan berkumandang)



Buah melaka sebagai pemanis mulut arini..

Arini mama bertungkus lumus siapkan sedikit juadah utk Moreh org kat surau dekat rumah ni..
Alhamdulillah, tuhan bagi kesempatan, masa dan tenaga utk siapkan juadah yg x seberapa
kebetulan plak arini, giliran blok mama utk sediakan Moreh surau..

So ni bahagian mama

Cekodok pisang
(gambar bawah tu, tinggal balance sahaja ek)

Hehe, mesti korang kata, apelah mama ni...cekodok pisang jer
Mama x plan pun nak wat cekodok pisang ni tau..
tadi g kedai tengok banyak sangt pisang awak kat kedai tu dah masak ranum
kalau biarkan ag sari mesti buruk...
so mama beli ler pisang tu, tolong tuan kedai tu dari kerugian,..wakakkah..niat baik punyer

SEbenarnya, mama terpikir, kuih2 manis lain dah selalu sangat orng buat
ntah2 orang pun dah jemu nak makan..time berbuka pun dowang tengok kuih yg sama jer kan
so mama pikir wat cekodok ni, boleh dowang kunyah2 time berbual ker, time jalan kaki nak balik umah tu, xpun kalau jenis yg bawak balik utk anak2 tu, xder lah anak dowang berebut kan..
sebab ada banyak dalam 1 beg tu
(bagus kan mama, siap packing beg2 camtu....angkat bakul sendiri ni)

then


Wat agar2 santan yg gunakn gula melaka bukan pewarna ijau..hehe
sedap tu..resepi mak mertua..

Process memacking..sebelum papa bawak time nak g terawih

Mydin xder sponsor apa2pun kecuali beg plastik recycle ini..
(recycle baik utk persekitran...sempat wat iklan..haha)
jangn plak korang kata mama bli kat mydin tau...
mak berbasah peluh, mydin plak dapat nama sebab beg plastik itu..huh


So.....itu sahaja cerita harini
agak penat n mau rehat kejap

Esok baru nak wat entry soping baju raya ek...orang lain duk kecoh tentang baju raya ni, nak jugakkkk!!!


Nota kaki:
Esok adalah hari utk soping yg seterusnya.....looking baju raya for my Kanda plak. Papa kata esok pkl 10a.m kitaorng dah ad di mall...semangat x lakiku itu????hahaha

4 ulasan:

Miss Q berkata...

bagusnyee la kesepakatan blok kejiranan! siap dgn masak-masak ekk!

Diyana Zulkifli berkata...

wah..rjnnye eily.hehe

nabilah_2908 berkata...

alhamdulillah..berkesempatan juga yer...bagus la tu... :)

hoho...bape pasang bj raya tahun ni..sure dhuya bnyk baju raya kan..?

BIONIC WOMEN berkata...

Miss Q:
setakat ni Alhamdulillah..bersepakat membawa berkat

Diyana:
Xderlah rajin, tapi ada masa..lagipun i cuti..banyak skit tenaga..hahahha

Nabilah:
BAju raya Dhiya????? Nnti kita wat entry yeeee...tungguuuu