Selasa, 10 Ogos 2010

BETUL KER, BENAR KE HALAL NI?

Petang tadi kami ke Mydin Mall USJ ag..ala yg sekankang kera dari rumah tu..betul 2km jer nak sampai. Nak soping barang2 basah. Malam ni kan dah kena sahur. Esok dah pose.Ramai sungguh orang di Mydin. Sumer orang nak buat persiapan utk berpuasa kot.

Kat Mydin tadi mama tertarik ngan satu menda. Bagus jugak menda tu. Banyak manfaatnya. Tahniah pada Mydin kerana menyediakan menda alah ni



Ni ha...Halal checker
Baguslah kan leh check barang2 yg diiktiraf halal...

Tapi satu jer yg x best...fuction nyer payah ler..
Tadi nak ler check 2,3 barang..
puas mama godek2, tekan sana tekan sini

Tapi kan, Mydin kan bagi jaminan dia jual barang2 halal..
Patutnya mesin ni ader kat Tesco, Jusco, Carrefour atau Giant
yg ada jual barang2 x halal tu kan? baru ler org leh check
Eh, u oll prihatin x ngan logo halal ni?
Mama masih ag confius yg dengan macam2 logo halal..tapi biasanya mama dahulukan yg halal JAKIM

Anyway...time kasih Mydin kerana menyediakan perkhidmatan yg baik ini, untuk kepuasan hati pelanggan
(wahhh..mama dah macam duta Mydin!...xnak offer ker?)


Nota kaki:
Malam ni nak sahur ngan lauk aper ek?

6 ulasan:

Damia Aleesya & Damia Ayunie berkata...

wow....ayu baru tahu jer ni ader mesin yg boleh check halal ni..bagus gak ader benda ni..boleh guna tanpa was was..hehe

MRS. K berkata...

logo halal jakim ada 8 buju bintang rasanya.. tu yg betul

anin berkata...

betul2 sokong
fardhu ain tau cari brg2 halal ni

MrS. F!zA berkata...

mesin ni kat C4 pon ada.. hehehehe

Diyana Zulkifli berkata...

sahur ape?diyana sahur ayam masak thai ngan bayam masak air,dan ikan pekasam.nak kena pk bukak apa plak kang.

BIONIC WOMEN berkata...

ibu damia:
tu lah..baguskan..tapi payah nak guna mesin ni..semalam pun puas menekan itu ini.

Mrs.K
Banyak sangat logo kan? payah benar nak percaya..kadang2 logo halal jakim, tapi cop warna berlainan..sama ker palsu tu?huhu

Fiza:
oooo...ader kat carrefour ek..carrefour kat subang jaya ni xder ag.

Diyana:
Pg tadi sahur ikan bakar, buncis goreng campur telur, air asam...tu pun sangat2 ler lalu..hehe..pagi2 seily x suka makan kuah2