Khamis, 5 Ogos 2010

EH..BETUL KE NI?

Pagi semalam first time berlaku, tapi mama abaikan...malam tu sekali lagi..mama dah ase pelik dah..tup..tup pagi ni skali lagi terjadi. Mama dah pikir 2,3 kali..apakah benar?

Citer kat papa malam tadi, wahhhh...senyum simpul jer dia. Kalau bleh time tu gak nak kepastian, betul ke x?

U oll konpius ker?


Jumpa gambar comel ni kat Mr.goog

Jangan ler kompius sangat.
Ni haaa...start pagi semalam mama mengalami gusi berdarah bila gosok gigi.
(Mesti korang kata..'eleh, mama aperda, gusi berdarah pun nak citer, x senonoh!) 
Mungkin bagi anda perkara biasa...tapi bagi mama agak luar biasa. Sebab mama x mengalaminya hari2 tau. Mama hanya pernah mengalami gusi berdarah ni masa pregnantkan Dhiya dulu jer. Sampai kena tukar berus gigi yg paling lembut.
 So, Kami laki bini tertanya2 skang ni...adakah dia hadir selepas period ke 6 mama ni..
(Sejak kahwin, dah 3 tahun 6 bulan..mama hanya peot 6 kali tau...sebabnya, Dhiya tuu bunting pelamin, then mama exclusively breastfeed sampai Dhiya 2 tahun...sepanjang tempoh breastfeed mama langsung x peot)

Xnak ag check...nak check hari kedua peot bulan ni lambat...huhu

Adakah kami akan beraya 3+1 tahun ni?....x sabarnya nak tahu...

Nota kaki:
Mama nyer belly belt pun sesangat gatal skang macam ad ruam....masa pregnant kat dia dulu perkara pelik pertama mama alami ialah gatal2 celah jari tangan dan kaki....bunyinyer macam lebih kurang jer kan?

7 ulasan:

Damia Aleesya & Damia Ayunie berkata...

jeng jeng jeng....adakah ader HASILNYA??? tunguuuu

MRS. K berkata...

apeape pon, TAHNIAH siap-siap!!!

MrS. F!zA berkata...

surprise............... muncul tanda2 dulu tu.. cepat check!

T@sh Sch@ berkata...

nak tau jugak!!!

BIONIC WOMEN berkata...

Ibu damia:
jeng..jeng..jeng...surprisessssss..
Tapi jgn sampai time raya nnti, kain baju kurung tu xleh zip sudah ler..xder budget kak oiii nak beli lain..hahaha

Ibu hadif:
Tahniah awal bebenor..kalu xder camner? xper..simpan tahun depan ler tahniah ni..tunggu entry pengesahan ek..

Mama Darwisy:
Sabar...xnak check ag..takut frust..huhuhu..mintak2 ler tanda2 tu benar2 belaka..

nabilah_2908 berkata...

adakah dhiya akan dapat Adik...? hehehe

jom ke APA KATA HATI pulak,
I MISSED THE BUS

BIONIC WOMEN berkata...

Tash scha:
Nnti akan akan menggegarkan suasana dengan entry pengesahan ek..huhu

Nabilah:
Dhiya dah lama nak adik...adik jer xnak ada kakak ag..huhu..buleh ke camtu?