Khamis, 12 Ogos 2010

UJIAN DAN CABARAN SEMUA NI :(

Hari kedua berpuasa mama diserang demam, sakit pala yg amat, selsema (bersin x benti)..hadusss...
Dugaan, dugaan...semalam baca dalam fb ramai kengkawan yg sakit dihari pertama puasa, 
manatau, uper2nya mama plak sakit di hari kedua.


Mama x larat sungguh ler, mata pun ase pedih jer, tekak sakit, 
suara mama dah ada ala2 Ella tau. Mungkin sok lusa boleh record lagu..huhu
Tapi seb baik ler Dhiya good behaved harini, bangun pun dah kul 12.30 then she request bubur.
Senang skit kerja mama, wat bubur campur ayam, sayur..kalau x kena masak nasi + lauk.

Mama demam start malam tadi....
Time sahur pun mama x larat nak bangun
Time kasih tak terhingga kat papa yg menyediakan sahur pagi tadi
Mama bangun makan jer..
Alhamdulillah, terima ksh Allah kerana mengurniakan aku seorang lelaki yg x berat tulang.
Pagi tadi sahur sup ayam, sayur kankung goreng ngan telur asin.
Semalam papa request nak makan cendol pulut harini
then mama ingatkan nak wat mee karixtau ler larat x mama ni, 
harap2 tuhan bagi kekuatan utk mama sediakan makanan utk suami dan ibu mertua.



Ni pesanan penting ni:
*Buat ibu2 yg ceaser masa bersalin dulu, mama nak tanya ler, u oll kekadang ase x sakit kat parut tu. 
sakit nyer mcm senak. Mama rasa sakit ler, kelmarin g klinik then doc kata normal, even org yg dah 5 thun pun kkdg ase sakit, but mama kn beware ler, klau 3 minggu x baik gak, doc tu nak refer mama pada hospital, takut ada insider bleeding or bengkak...nampaknya mama kena g DDMC jumpa Dr.Kamal Bahrin semula ni, jauhnyer laaaa.
Atau fibroid mama kembali ek...takutnya


Nota kaki:
*Harini papa kena bawak tokma g check up kat PPUM..harap2 semuanya selesai awal then papa bleh balik tolong mama

7 ulasan:

nabilah_2908 berkata...

kesiannya...sabar lah hadapi dugaan ni yupp..

get well soon.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
AYAH..I'M SORRY

MrS. F!zA berkata...

ciannya.. bersabarla wahai bionic women!

kita tak tahu sbb tak ceaser.. tp mcm pnh dgr je sakit tu dr mulut org yg ceaser..

get well soon ya!!

BIONIC WOMEN berkata...

Nabilah:
Time kasih yer.doakanlah mama cepat sembuh..

Mrs.Fiza:
bimbang jugak tau tentang parut ceaser tu.huhu..sakit yg amat lerkekadang tu, kekadang x sakit...huh

Damia Aleesya & Damia Ayunie berkata...

tak der pengalaman ceaser..huhu..

p/s: kebaya grey utk 3 tahun tak der lah...utk budak2 selalunya warna soft...

Diyana Zulkifli berkata...

yerp.diyana ada rasa 2 mggu lps.tp sebelah kanan.pegi check doc.mula2 dia suspek apendiks sumthing wrong.tp rupanya kencing kotor ja.tp tang tmpt btul2 ceaser tk dele btul2 sakit.

BIONIC WOMEN berkata...

Diyana:
Eh..betul ler, tapi eily sakit kiri. Kat parut ceaser tu xder ler sakit sgttapi kat bawah ari blah kiri..eily pernah operate apendix 10thn lalu.hehe.
Kencing kotor? g kinik kajaan ker? eily ada pengalamn ngeri ngn masalh kencing kotor ni...

Diyana Zulkifli berkata...

tak2.check kat klinik ja.doc kasik antibiotik dgn ubat thn sakit.