Rabu, 25 Ogos 2010

BELUM DAPAT MERASA LAGI TAHUN NI

Kalaulah my mom boleh baca entry ni, alangkah bestnya...
Mesti ujung minggu ni ada orang ketuk rumah mama
mesti my mom datang sebab nak memenuhi selera anak dia ni.
sebab memang tiap2 tahun, mama akan mintak menu ni
tahun ni x merasa ag...x balik Pahang ag puasa ni sebabnya kami akan balik beraya seminggu awal kat Pahang.
So papa kata, time tu ler kita berbuka puas2 ngan keluarga Pahang.
Tapi mama dah terliur ni, x dapat tahan dah asenya...


Mama nak makan......

Asam gumpal
yg mak buat jer..yg jual xnak, x sedap
Makkkkkk...datang ler Subang jaya ni, pleaseeee

Sedapnya, kacang hijau disalut ngan sagu the berendam ngan kuah santan yg dimasak berempah
Memang sejak budak2 ag mama suka makan asam gumpal ni.
Dulu masa duk asrama, kalau balik kampung, mak mesti buat.
Pastu kat param area subang or kl agak susah nak jumpa ni, kalau kat Pahang femes ler time puasa.
Tapi sepanjang hidup x pernah beli pun.

Papa......jom ler balik Pahang..nak makan asam gumpal.
Wat sendiri? x berbaloi ler, agak rumit.


(tq mr goog for the pic)

6 ulasan:

MrS. F!zA berkata...

serius tk pnh mkn.. tp cara cerita tu mcm sedap giler..mana mau cari??suka wei kcg hjau..hehehe

nabilah_2908 berkata...

tk pernh dgr lak makanan ni..

kenapa nm dia asam gumpal...padahal xde asam pun kn..? huhu..

jom ke APA KATA HATI pulak,
CARA MELETAKKAN LINK BERSAMA KOMEN PART 2

Diyana Zulkifli berkata...

ha ah kan eily.naper nama dia asam gumpal?ada ltk asam jg ke?

BIONIC WOMEN berkata...

fiza:
kat sini jarang jumpa ler fiza, kat pahang banyak..nntilah kalau mak datang, eily anta kat fiza

Nabilah:
xder asam...xtau ler naper letak nama tu..hehe

Diyana:
orang2 tua panggil camtu, ikut jer laaa..hehe
xder asam pun..

Monahiryanti berkata...

uihh, asam gumpal.. mmg sangat beshh gilerr.. terliur aku elly.. kat pahang je ade jual mende ni kot.. this week kompem balik pahang..

BIONIC WOMEN berkata...

mona:
tulah org sini macam heran jer ngan nama asam gumpal..hahha
makanan org pahang kot ni..yg penting sodap...x sabar nak balik pekan wehhhh