Jumaat, 20 Ogos 2010

INDAHNYERRRRRRRR...

Mama bersiaran dari kampung....
Suasana tenang, damai, aman, sentosa dan jauh dari hiruk pikuk kota.
Pepagi dikjutkan kan ngan jam loceng semulajadi..si bapak ayam
pagi2 di sambut ngan nyanyian burung
Tenang skit rasa, kalau x pagi2 disambit ngan bunyi hon jerrrr

Petang2 pun suasana senja cantik jer..
aman damai jer..
Suasana remang senja yg mama snap petang smalam
Tak terkata keajaiban ciptaan tuhan..
Indah, damai, permai, kagum, terpegun tu xpressi mama asenya.
(cantikkan awan tu macam bentuk piring terbang)
Masa ni matahari nak terbnam dan kami baru balik dari pasar ramadhan

citer tentang pasar ramadhan ler skit
Kalau balik Klantan, mama msti tertarik ngan suasana ni

Makcik2 ni duk gentel buah melaka
(kat Klantan panggil buah mulong)
Buat on spot kat sini...dan gerai ni mmg jual buah Mulong jerr

X sempat snap banyak gambar, org ramai then kami gi pun dah 6.30...dkat jer ngan rumah..

Semalam bli...
Ayam pusing 2 ekor...makan ramai
(smua adik bradik papa blik berbuka di kampung)

then bli air tebu..masih RM1 sbungkus...
Eh! Kat kampung ni murtabak RM2 skping yg tebal dan banyak daging + sdap
(Tupun dah naik harga, tahun lepas RM1.80)


Nota kaki:
Harini kami nak g soping kat Rantau Panjang......

7 ulasan:

T@sh Sch@ berkata...

ermmm sedapnyer ... kat gelang patah ni .. xda pun peniaga yang betol2 berniaga dengan ikhlas ... semuanya fikir nak cari untuk... sajork .. sedihhhh

MrS. F!zA berkata...

balik kpg!!! tk sbr plk nk cuti raya.. kelantan kt mana ni ? hehehe wei tk thn tgk ayam golek tu.. hahaha

Nieza Ishak berkata...

wahh seronoknyaaaaaaaa ...
mesti boleh makan macam-macam ..hahaha

nabilah_2908 berkata...

cantiknya langit tu... (^_^)

eee...pi shopping...nak ikut leh..? ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
SI DEMOK MARU

Nad @ MamaZakwan berkata...

syoknye..!
kite balik kg pun terasa mcm kt bndr jugak..sbb umah mak abah kt taman perumahan jugak, huhu

Mama Hanim berkata...

wah2.. sgt kejam ini n3 daaa..huhu..

pasar ketereh ke tu eily? sedapnya ada mcm2 kan..

best eily blk kelate..

BIONIC WOMEN berkata...

Tash scha:
Beza sesangat bila berbelanja kat kg ngn kat kl..huhu

Mrs.Fiza;
kita kat ketereh..ayam golek tu mmg yummy..licinnnnn

Nieza:
mmg berbuka kat kg macam2 boleh beli

Nabilah:
jommmmm..

Nad:
ramai org skrang camtu kan...tapi kita Alhamdulillah still dpt mrasa kg..

Mama hanim;
memang besssstttt blik klate..