Selasa, 24 Ogos 2010

MENU BIARLAH RAHSIA ALA ROMANTIK GITU

Tajuk memang x hengat punyer kan??? 
Mesti u oll tertanya aper la yg romantik sangat, aper plak yg rahsia tu???
Sebenarnya nak citer tentang berbuka puasa semalam.
Kami kan berbuka puasa berdua jer, tokma kat kampung..so inilah saat utk romantikkan keadaan. haha
Menu semalam, xder ler mebeles sangat
cuma tajuknya jadi biarlah rahsia tu sebab bila papa tanya, 'masak aper utk berbuka arini?' 
mama jawab 'biarlah rahsia' so menu tersebut diberi nama biarlah rahsia. Memang rahsia kot, masa g kedai papa tanya beli lauk ape, mama just jawab 'aderlaaa'..ntah aper2 kan mama ni. Uihhh tu belum dasyat ag..
masa memasak mama siap tutup pintu dapur takut papa curi2 intai menu mama..hahha

U oll nak tahu ker rupa paras menu biarlah rahsia ni?


*


*


*

tadaaaaaaaa..






bahan2 nyer dulu..kwang3

daging yg di potong nipis2, udang, carrot yg dipotong dadu, kailan..



 Laaaa...nasi goreng jer ker yg kecoh sangat tu????
Tunggu dulu...
yg ni belum siap ag





 Akhirnya jadi begini.
Nasi goreng pattaya biarlah rahsia..hahaha (sowi Ct..pinjam jap ek tajuk)
Chicken ball sebagai penambah rasa, keropok yg mesti ada (feberet papa), 
timun dan tomato sebagai penaik seri

Walaupun sagu gula melaka ni dah jd menu recycle..(baru minggu lepas wat)
Tapikan, bila tanya papa nak makan kuih aper berbuka mesti hari2 jawab sagu..
Sedap sangat kot mama wat aritu, sampai papa tingat2..haha
Kerana sayangkan suami, maka kuturutkan kemahuannya..
Kali ni x sempat taruk agar2 warna-warni tu..
papa nk yg kosong jer, mama lak tambah nata de coco

Di segarkan dengan sirap longan...
nyaman jer tekak u..


So..... this full set of our menu for berbuka puasa semalam..
Makan berdua jer ngan papa...wat2 ala romantik.
Dhiya plak macam bagi green light jer..pas mandi mintak nak tido.
x semestinya harus ker restoran mahal2 utk merasai suasana romantik..rumah pun boleh..


nota kaki:
semoga kebahagiaan yg kami nikmati ini, terus kekal selamanya...Amin (mohon berkat bulan Ramadhan)

6 ulasan:

MRS. K berkata...

gemuk la hubby eily tiap2 hari makan sedap. air tangan isteri lagi berkat... hehehee..

sama la kite menu smalam nasi goreng jugak..

Diyana Zulkifli berkata...

aminn..:)

jeles tau.diyana so far blum berkesempatan nak romantik2 sbbnya mia ngan ali tidur syif.sorang bgn,sorang jaga.papa mama dia pn sorang makan,sorang jaga anak.huhu

BIONIC WOMEN berkata...

Mrs.K:
dia x gak gemuk2, eily ni yg gemuk..hahaha.
sedap ker? xder la..nampak jer sedap, rasa belum tentu ibu hadif...

Diyana:
ala siannya Diyana...xper, bawak ler anak2 berbuka skali...ag best reramai
kecoh jer kat meja..Dhiya pun baru semalm jer tido, slalu mesti join berbuka gak

MrS. F!zA berkata...

mak aih pndai mama masak..mmg bela suami la cam ni..suami kita tk suka lak masak nasik sgt katanya nk diet :p

mcm mana nak buat telur tu besar utk masuk nasi?haishh

nabilah_2908 berkata...

wah..makan nasi pataya lah... ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
KAD RAYA

BIONIC WOMEN berkata...

Mrs fiza:
somi kita pun kata nak diet...tapi kita sian kat dia, pose2 ni malas nak bagi diet sangat...hahaha
telur tu pukul2 sampai agak kembang then, leserkan atas kuali leper tu, kalau kuali bese pun bleh gak, tapi kena wat slow2, sambil tuang telur sambil pegang kuali then lenggangkan kuali tu...(xtau ler bahasa yg agak senang camner nak sebut)..hahah

Nabilah:
Nasi pataya special..hahaa