Isnin, 23 Ogos 2010

RAMADHAN DI NEGERI CIK SITI WAN KEMBANG

Tahun ni tahun ke3 berpuasa sebagai menantu orang Kelantan.
Tapi baru tahun ni tahu tentang 1 perkara ni..hehe
Balik Kelantan ujung minggu baru2 ni....baru ler mama tahu begitu upernyer..
ase malu pun ader gak..tapi xper...maner saya tau, saya bukan orang Kelantan..kan?kan?

Cerita selanjutnya dibawah ek










Pada hari jumaat, bersamaan 20/08/10 (wahhh...intro laporan ni), seawal jam 10am, kami bertolak ke Tesco Kota Bharu untuk membeli keperluan dapur, sambil hantar abang ipar yg akan naik bas balik ke Kuantan. Sebelum tu pusing2 dulu, sampai kat Tesco dah kul 11 lbih
..memula mama x pasan ag..x alert ngat ngan keadaan skeliling...
siap soping dah dkat kul 1..ooohhh nak kna balik for Sembahyang jumaat..mujurlah KB to MIL house dekat
then terpikir kat Dhiya yg x makan ag..mama pun gtau papa tapau fast food ler utk Dhiya and 2 org ag anak sedara yg x pose..
TApi bila mama turun kat bawah tu..pemandangan ini yg mama jumpa



 Food court TEsco tutup...
Mama masih tidak kebengongan ag..dah bulan pose kan
so jalan ag..tengok A&W pun tutup


Kenny rogers pun sama

Malah yg makanan ringan cam donuts ni pun x beroperasi

KFC, MCD...TCRS...semuanya tutup kat mall ni..
Alamak anak mama nak makan aper ek..

So mama g kat papa, gitau sumer tutup..
Papa kata, itu lumrah ler kat Kelantan ni...(laaa, naper la papa x gitau awal? papa kata..ingatkan mama dah tahu, tapi mama ada nampak kedai yg bukak so papa x komen ler) hadoyaiiii
maner lah mama tahu, sbab pose sebelum ni x pernah pun nak amik tahu, bila dah ada anak, baru ler alert..

 walaupun rasa agak susah jugak sebab kita bawak budak utk soping, then they need to eat,
tapi mama ase tertarik gak....
Memang terasa giler kita d bulan Ramadhan..
Kat kl maner nak dpt rasa suasana camni...fast food sumer bukak..



Nota kaki:
Seronok jugak mnjadi sebahagian dari Kelantanis, sebab banyak suasana berbza yg akan kita alami, yg xkan jumpa kat negeri lain
*sonok ler saper kerja fast food kat Kelantan kan, bulan pose kerja separuh hari

5 ulasan:

Lelord berkata...

kat dlm shopping mall doha ni sume restaurant n fast food tutup, boutique n kiosk pun bukak pagi jek dlm kul 2 lebih tutup then pas iftar baru bukak semula

Damia Aleesya & Damia Ayunie berkata...

hehehe...ayu pun baru perasan...walaupun ore kelate...may be sebab kita dah biasa ngan cara luar..tu yg kadang2 balik KB rasa macam ingat2 lupa buka ke tak kan fast food tu...

MRS. K berkata...

kat Nilai kedai makan je tutup! miahahhaa

BIONIC WOMEN berkata...

lelord:
wow..doha ag dasat..tapikan kalau kat tempat lain kat Malaysia ni sumer bukak jer...

Ibu damia:
tu ler...memula memang pelik naper sumer tutup, then baru tersedar ambo beradadi klate...hehehe

ibu hadif:
Kedai kain komfom buka kat nilai tu...wakakakka

CERITAKUASN berkata...

cam tu ek ghupenye.. tak pernah lak jejak kaki ke kelantan time pose ni. waktu tak pose pun tak jejak gak hehehe.. tak tau lah bile leh sampai sana. Alhamdulillah.. barulah boleh dikatakan negeri islam ;-)