Selasa, 3 Ogos 2010

NASI IMPIT KUAH KACANG

U oll semua breakfast aper pagi tadi? 

Hari kami sekeluarga breakfast dengan ni.....

yeaaaahhh....nasi impit ngan kuah kacang..

Gigih x mama menyediakan juadah ini dipagi hari? 
Mesti u oll kagum kan? kan?kan?
*


*


*


*

 
Simpan dulu kekaguman itu...
sebab..

 time kasih pada Only One Zuza 
ketupat nasi bersama kuah satay..
X payah susah2..hehe

Ok lah brand ni...try ler, mama bli kat Carefour RM4 jer
Berbaloi ler dari nak bli satu persatu barang nak buat kuah tu..yg ni 10min jer siap
yg makan pun kami ber3 jer..Dhiya makan nasi sahaja
Tapi papa kata....sedap ag yg mama buat sendiri...
well TQ kanda.., kalau u x puji saper ag nak puji kan?

Tapi kuah dia sedikit pedas...rasa macam banyak lada hitam..mama tngok pek xder tulis lada hitam,
tapi ada tulis rempah..mungkin include dalam rempah tu..Then mama alter skit letak garam.

Cubalah....anda pasti berpuas hati..hahaha


Nota kaki:
*Kalau kat kmpung best kan....nak wat kuah kacang, serai, lengkuas..sume amik kat blakang umah jer
Kat sini, sume kena beli..mahal lak tu...

*Dah berkali2 amik anak pokok serai, lengkuas, kunyit dan pandan dari kampung...tapi tanam2 x pernah pun nak idup...tanganku ini berapi agaknya...hadusssss

5 ulasan:

Damia Aleesya & Damia Ayunie berkata...

sama gak ngan ayu...tanam apa pun mesti tak hidup2...suruh bibik tanam baru hidup..org kata tangan panas erk...boleh caya ke??? ke sebab kita yg tak pandai tanam...kuang2...

MRS. K berkata...

eh, nampak anak bulan!

selamat hari raya!
hahaha... kite tak suke sangat nasi impit ni.. kalau kat kampung raya makan lemang/ketupat jer

T@sh Sch@ berkata...

blakang umah mak saya ..xda smua tu semua dah konkrit ..heheheh

MrS. F!zA berkata...

awk, kita igtkan raya dh tadi..hahaha

nasi impit mmg tak reti mkn..kalo ketupat lemang sedaplah!!

pelik kan pdhl nsi biasa leh mkn tp bila diimpitkan terus tak leh mkn :p

nabilah_2908 berkata...

hehehe..sama la kita...kalau tanam pokok...sure pokok tu tk mahu idup...

ayah sy kata..tangan panas...sbb tu pokok mati.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
PENAT