Selasa, 10 Ogos 2010

KUAT SUNGGUH TERPENGARUH

Dhiya dapat basikal baru. 
Tok ngan aki yg beli. Bertuahnya jadi cucu sulong dan bongsu buat masa ni. HAHA. 
Alkisahnya pedal pengayuh basikal lama Dhiya tercabut. Masa tok dia telefon, Dhiya ngadu basikal rosak. Weekend tu jugak tok ngan aki datang belikan Dhiya basikal baru...

Ni gambar2 Dhiya ngan basikal lamanya

Ni basikal baru yg tok dan aki bli..pink gitu
Besar tau basikal ni, Dhiya dapat kayuh separuh2 jer..
Tok kata leh tahan lama skit..hahaha

Tapi ad citer yg ag best sebalik dapat basikal baru ni.
Sehari selepas basikal ini dibeli, tetiba Dhiya bagitau mama dan papa pedalnya tercabut jugak..
Aikkk...baru beli dah tercabut, asenya papa dah check semua sebelum dhiya men basikal tu..

So mama pun ngintai Dhiya...upe2nya, Dhiya yg pomen sendiri basikal dia.
Anak dara mama tu pandai guna tools sekarang. Siap ngan spanar, screw driver bagai..semuanya dia amik dari tool kit papa..
Hadusss...upe2nya basikal lama dia tu pun, dia pomen sendiri. Yg pelik tu pandai giler pulas2 screw driver.

Bila mama tanya, maner Dhiya blajar sumer ni? 

Nak tahu aper Dhiya jawab? 

"Handy Manny"..

Alamak....anak mama terpengaruh ngan kartun tu daaaaa....

Nota kaki:
Anak mama sayang....awak tu pompuan sayang oiiii...jangan ler membuat aktiviti lelaki..
*tapi sebab terpengaruh tu ler dapat basikal baru...wiiiiii

5 ulasan:

Me_Lina berkata...

heheheeheh anak dara i pun sama... xmo buat gugurl punya activiti... xde le teady bear ke... pinky2 ker.. semua ngn car car car.. huhuuhu

MrS. F!zA berkata...

hahahahahaha ada ciri² pomen berjaya ni..tecik² dh pndai :p

Diyana Zulkifli berkata...

tkpe eily.biarkn dhiya explore.ada bakat jd engineer tu.;)

BIONIC WOMEN berkata...

Lina:
Dhiya masa baby jer minat soft toy..dh besar ni xmau..kete ferrari koleksi papa dia ler yg dia suka. pastu nak men bola sepak tau..pelikssss

Fiza:
Jangan ler jadi pomen..comot nnti besar..ni mesti dulu2 mama suka sangat nan citer mertua vs menantu..(suka betul tgk watak jantan erra dalam citer tu)..wakakah

Diyana:
Jd engineer? bagus2..tapi arini bakul basikal tu dah tercabut daaaa....baru jer sat td sebelum komen ini ditulis..huhuhu

nabilah_2908 berkata...

hehehe..bijak betul...nasib baik dh terkantoi dgn mama dia..

if tk...sure dpt basikal baru lagi...hehehe.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
DONUTS