Jumaat, 6 Ogos 2010

CEKODOK UDANG DAN SPAGETI: ENTRY MAKAN2 PAGI NI

Mama dapat request ler suh letak banyak resepi dan menu makan2...Haduss,kepada yg request tu..memula time kasih ler, tapi mama ni bukan pandai memasak dik non. Mama men hentam jer masak memasak ni. Men taruk jer dalam koli. Haha..Pastu mama paling x suka ikut resepi sebab x suka men sukat2.

Mama cuba ler ek, letak gambor makan2..hahha..gambor ajo boleh x?...Pastu pada reader yg x suka plak bab2 resepi atau makan2 ni sowi ler...bese lerr kita manusia biasa, xleh puaskan hati sumer orang.

Ok ler..memula nak citer bab minum petang semalam...Mama sekuarga menjamu selera ngan cekodok udang..
Mebeles x nampak?

Bahan2:
Tepung digaul ngan garam dan sedikit soda bikarbonat
Udang dicincang
Daun bawang (daun kucai pun boleh)
Carrot
Bawang besar
Telur
air

Masuk semua bahan..kacau hingga rata..masukkan air, gaul hingga sebati
Last tu baru masuk telur..gaul ag bagi naik skit (soda bikarbonat bagi kembang)
Then selamat utk di goreng..

Hidangkan bersama teh o panas dan sos..
Kalau x sempat nak wat sos sendirik
bleh guna sos cili yg di alter..haha
Sos cili tu, masukkan skit gula dan garam dan sedikit air panas..kacau..
@
 lebih sedap guna sos cili thai
@
Lagi mebeles pencicah dari Klate..

Tu petang semalam..pagi ni plak kami menjamu selera ngan spageti..

Gambor jela ek..

Mama men hentam jer masak sos spageti ni..ikut apa yg ada kat rumah
hari ni punyer chicken ball, ayam cincang, cendawan dan tomato
cukup mebeles..
Dhiya suka sangat spageti...

Nota kaki:
Setakat ni xder idea ag nak masak aper for lunch rini..huhu..papa balik kul 12 rini..hadussss

4 ulasan:

MRS. K berkata...

kagum la! rajin betui masak.. papa balik kasi makan spageti pagi tadi je la..huuhhu

BIONIC WOMEN berkata...

xder aper nak kagum nyer Mrs.k oiii..
dah jd surirumah, ni ler kojernyer..
uihhh...papa Dhiya tu, nak jugak nasi, makanan kebaratan ni, tekak leh masuk skit jer.hahaha

Diyana Zulkifli berkata...

haa.masak apa tghari ni?diyana ngan mia mkn sup ayam ja.mia diet cam mama dia.hehe

Nia berkata...

Salam ziarah mama,

biasanya entry makan2 ni la yang orang suka tengok tau..hihi

rasa teringin nak makan cucur udang pulak..

Entri Terkini: Pizza Canada