Selasa, 3 Mei 2011

ANIMAL MECHANICAL PUNYER PASAL

Anak2 u oll suka x ngan kartun ANIMAL MECHANICAL?
Dhiya suka kartun ni, lagunya pun dia hafal..
Tapi semalam tetiba dia tanya mama tentang watak dalam kartun tu..

Semuanya mama leh jawab kecuali si biru gemuk tu..
Puas mama dengar bebetul dia sebut..mama dengar subquash
Puas pikir tau...Siap amik kamu belek2.
Jenuh menilik 1 kamus tu, dari awal huruf S sampai akhir.

U oll tau ker menatang aper tu???
Mama mula gelabah bila anak tanya x dapat jawab..Malu beb...
anak2 ni ingat mak bapak dowang adalah org paling terer di dunia
Sekali x dapat jawab terasa macam bersalah jer.



Semalam gigih mama mengoogle...upenya namanya sasquacth..
u oll tau x susquacth tu upernya bigfoot???
Mesti korang xtau kan? xtau kan? hehe
x caya leh tengok sendiri ek..http://en.wikipedia.org/wiki/Bigfoot

Tapi macam heran jugak mama...bigfoot leh strech ker?
Yelah dalam tu watak si gemuk tu mempunya power 'super strechy'
yg lain2 tu ada ler jugak kena-mengena ngan watak asalnya

Dhiya plak siap bawak kuar buku animal dia, tanya mama yg maner 1 sama.




Nota kaki:
Seb bek ler ada google sekarang kan??? kalau tidak maunyer mama buat kesimpulan sendiri
pastu bila anak besar skit kata maknya penipu..ajar menda salah..hehe.

5 ulasan:

MRS. K berkata...

hadif cakap :

hadif - tom & jerry
ibu - mama
ayah - pororo
makteh - dibo

hahaha...
nasib la hadif kasi gelaran kat ibu die ni mama jek.. kekeke

ct N honey berkata...

anak saya pun suka tgk cite ni,..lagunya mmg sedap,sbb tu bdk2 suka nyanyikan..

mamalieyna berkata...

hahahha...sekali mak pun kena ambik tau semua watak2 kartun kan...hehe..seb baik mak dah zaman IT, leh men google je...kalau kak eina mau gelabah gak, ntah2 main bantai sebut jer..ekeke..mmg sllu perasan susquash gitu nama animal tu..(upss pecah tempelang rajin jgk melayan kartun ni..ekeke..)

tp lately ni arif suka layan upinipin, sbb abahnya dh belikan dvd upinipin, balik2 citer tu je dia mintak psg,..hu~

MamaRifqy berkata...

na sangat le tak tauuuuuu!!harharhar!!

♥MiZz-siHa♥ berkata...

skrng nie amie pon dah pndai tgk katon...kdng2 satu hari kena tgk channel disney je..