Isnin, 9 Mei 2011

COKLAT UTK HARI IBU

Semalam Hari ibu..SELAMAT HARI IBU...
ramai yg makan2 bersama keluarga..bestnya.
Tahun lepas pun mama gitu jugalk..tahun ni non ado.
En suami a.k.a papa ada kerijo...
ingat cikgu x buzy ker??? buzy wooo, sabtu ahad kena kerijo.

Tapi itu tidak bermakna mama x bersemangat hokeh.
Walaupun almaklum sedia awal, yg mama akan tinggal ngan Dhiya jer esoknya
(eh, lupa unty ilah ada...)..
tapi tetap gigih hokeh, dari sabtu malam ag wat preparation..

buat aper???
Mama try buat coklat jer..

Selbourne dark cekelat compound

 Beryls white chocolate compound

 First round x beberapa comel sangat..
tapi time2 tu jugak chating ngan mama najla..camner dia buat
haha..jauhkan share resepi..DOHA mari

Tapi kan...jangan ler tengok separuh siap gitu..
kalau nak tau jadi ker tidak..kena ler tengok yg dah siap kan???

 Comel x???
Tapi box ker paper cup ker non ado kat rumah ni
letak atas pinggan gitu jer hah..

yg bunga ros tu, silap plak penataannya
patutnya yg coklat tu kat bawah, baru ler nampak cantik..hehe

oklah kan,,,first time buat tau...lepas ni ag cantik ler tuh
so skang ni dalam peti banyak coklat..x payah beli dah..

Ni ler coklat utk hari ibu saya...
Makan sebiji 2, pastu masuk peti semula..hahaha..
Tapi bukan itu ajer yg mama buat tau....ada ag...
nak tau aper? kena tunggu next entry...

till then...daaaaa


Nota kaki:
Apa salahnya memanjakan diri sendiri..tapi ni bukan manja tau, jenuh lenguh2 leher mak ni ha, nak nyiap ker coklat tu..sebab mould ada 2 jer..hahaha.

Rindu mak....hadiah dah sampai ke belum ek?

5 ulasan:

MrS. F!zA berkata...

wah..rajin giler eily! mesti dhiya tnya mcm2 kan..hahaha

* terharu mak dpt hadiah siap pos lg..

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ berkata...

ok je cantik , rajin eily wat nak tikit boley

MRS. K berkata...

Lepas ni boleh buat bisness coklat pulak!

eB ezrin berkata...

nak cikit ;p
slamat ari ibu yer :)

Mama Hanim II berkata...

alahai sedapnya choc.. tetiba je lapar ni eily..