Selasa, 10 Mei 2011

MEE KARI GANTI NASI


Dulu masa baru2 kahwin selalu buat, papa selalu request.
Tapi sejak badan dah naik menggebu ni, memang jarang buat.
Papa pun takut nak request kot, takut mama angin 1 badan, abis diet..hahaha.

Tapi ntah camner, bebaru ni teringin plak nak buat.
Tanya papa "nak x makan mee kari?"
Amboiii..dia punyer angguk, laju giler, macam dah lama sangat nak makan.
Trus terpikir..kejam kah isteri ini??? 

So..layan mee kari ni, 1 hari x makan nasi..
Papa makan 2x...tengahari dan petang memang licin
Mee abis pun, kuah tetap di ratah licin..macam tu skali kan????
Resepi biasa2 main campak jer...asal kena selera cukup ler..

Nota kaki:
yg x best tu, mee tu, bila kena kuah dia jadi merah..buruk plak jadinya..hadoiiii...
selalu beli mee cap sama jer, dulu x pulak gini

*kuah kari tu x berapa menyala warnanya sebab tumis x buh cili kering, nnti Dhiya xleh makan.

7 ulasan:

MrS. F!zA berkata...

rajin! mak kita mmg teror gak bt mee kari..dia suka mee kari je mee kuah dia kata tk sedap..kekeke.. kta je xbljr2 lg.

Mama Hanim II berkata...

sedap nya.. rajin betul eily masak..nk skit la..hehe..

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ berkata...

wah mee kari peberet my hubby memang menyiurkan tapi kita tak berapa suka kari la plak

♥MiZz-siHa♥ berkata...

hsbnd kt pon mmg suke giler mee kari nie..nsb baik bini die teror msk mee kari jgk..hhahaha
cb eily curah air panas or rebus skjp mee tu sblom mkn..

Diyana berkata...

MAK EH..YUMMEH..SLURPP.SLURPP

mamaRIFQY berkata...

bestnye mee karii !! sukeee gak!!!

amirah berkata...

sedapnya mee kari eily..dah lama teringin tp nak yg sedap..selalu jumpa yg tak sedap..