Isnin, 23 Mei 2011

BERDIKARI BERSAMA MILO SEJUK

Ni sebenarnya bermula dengan mamanya yg teruja dgn iklan
Iklan Milo sejuk ler aper lagi kan..ramai dah yg cuba kan...
Mamanya selain dari nak anak rasa, nak ajar anak berdikari kengkononnya
(Ker mamanya malas, pasni anak buleh wat sendiri kan?).. NO KOMEN..


Terima kasih ler MILO SEJUK sebb memudahkan kerja saya sbg ibu.
(Adehhhh...camner plak mama ni terlupa nak amik free gift tu)
Melepas ler cawan milo...


Dan terima kasih jugak kat COWAY PETIT
kerana memudahkan rancangan memalaskan diri mama ini..ishhhh x baik tau..
Memudahkan kerja mendikarikan anak..x baik kata mama MALAS

Dengan sistem child lock safety ni, kalau mama tekan button lock tu
walaupun Dhiya tekan button utk air panas, tapi air sejuk jugak yg keluar..hehe
so sangat praktikal hokeh..tambahan plak, kuantiti air mama memang dah set
memang xkan melimpah ruah ler..



Dhiya memang teruja utk buat semuanya sendiri...
(wlaupun dalam pantauan mama)
Bangun pagi2 mintak roti pastu buat air milo sendiri...
Mak mana x bangga anak boleh berdikari seawal umur 3 thun..cettt
pasni semakin besar ler peha mama dia tu kan...
sebab semakin kurang ler aktiviti bangun duduk dan berjalan ke dapur. hehe

Jom layan gambor Dhiya buat air sendiri


Memula amik milonya....
bab menggunting ujung tu terpaksa mintak pertolongan mama lagi ek.

 Aksi menggedik nak patah pinggang ala2 model milo kena ada

 Pastu tuangkan dalam cawan

 Tekan butang air sejuk




Tadaaaa...mama air dhiya dah siap

 comel x mug Dhiya..

Rasa dulu....sedap ker tidak.
pastu mama kata.."Dhiya, minum air kena duduk"
"Dhiya rasa jer mama"..hahaha
(Macam ler kalau tawar ker leh tambah gula or susu kan)..haha


Well, mudah sangat kerja mamanya.....
Kekadang Dhiya tanya, mama nak x milo Dhiya buatkan???? hehe
Sesaper rasa nak menambahkan kemalasan utk buat air anak
boleh ler ke pasaraya berhampiran utk mendapatkan MILO SEJUK anda.


Nota kaki: 
Seb bek susu anak xder istilah susu sejuk..hahaha.. kalau x tentu suh anak bancuh sendiri, 
maknya dah melampau tahap gaban

13 ulasan:

http://aniesandyou.blogspot.com berkata...

bleh jd model milo ni

Serius hot! WFTXO@#$%&*!

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ berkata...

ha ha ha good girl pandai dia buat air sendiri, kalo balqis pun minat sungguh la wat benda2 macam ni

amirah berkata...

pandai dhiya wat air sendiri..nnt ada org dtg umah dah boleh harap dh anak dara ni..huhu..nnt boleh buat susu sendiri ek..hehe

zaidah berkata...

bagusnyer dah bleh buat air sendiri....bleh buatkan untuk auntie satu gelas tak...hehehe

mamalieyna berkata...

waaaah pandainye dhiya..n rajinyee...baru 3 tahun..tp dah pandai yee..bagus2x...leh mamanya dpt menantu cepat..ihiks..

Diyana berkata...

ha ah i pun dah bercoway2 ..psl eily la ni:p.

etiey.com© berkata...

wah pandainya si comel nih... coway? macam best kna.. tp jkami dulu dah terbeli yg jenama lain baru dtg kawan yang jual coway! rega lebih kurang je. rasa cam meneysal pula sbb coway comel bentuknya

♥MiZz-siHa♥ berkata...

hahaahaha..tergelak baca nota yg last tu eily..

eB ezrin berkata...

eh betolla, eB luper ader system lock eh?... bahaya tuh...

wan nurul hezrina berkata...

waaah mmg milonie agak menyenangkan.tekan jer air sejuk..so dhyia bleh jd duta milo sejuk=)

ibuayahdamia berkata...

kak ayu kurang faham ni..sejuk tu rasa macam sejuk dalam peti ais ke..atau air sejuk masak biasa tu??? huhu

kayyana berkata...

dah pandai berdikari dah.. owh ye.. berape ek harga conway tuh.. bgus gak klu letak kt umah.. safety skit kan..

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ berkata...

ari tu ada test kat tesco, nice je rasanya nak try gak la