Rabu, 11 Mei 2011

SENI MEWARNA CARA DHIYA

Sebelum ni mama ada wat entry pasal dhiya menulis kan???
http://violetgloves.blogspot.com/2011/01/saya-budak-baru-belajar.html


menulis dah pandai..mewarna plak???
hahaha..nampaknya Dhiya mewarisi gen kekurangan seni dari mamanya
so kena terapkan minat dan keupayaan mewarna pada Dhiya ni..
kalau x jadi ler seperti mamanya yg kekurangan seni dan kebudayaan ini

Jom tengok hasil Dhiya mewarna

Colourful gitu..Dhiya memang suka guna banyak warna
time buat sand art pun, semua warna dia nak guna
warna kat tayar tu yg lucu skali..dia di ikut bulat2 gitu..
siap mulut cakap..ni huruf O mama..haha


 Separuh jalan pastu...tinggalkan ajer..
siap cakap.."penat lah tangan Dhiya, mama"

 yg ni mama buat sebelah, dhiya buat sebelah
Kengkonon nak naikkan minat anak, 
sambil2 ajar buat dgn cara yg betul


Ada cerita lucu masa sama2 mewarna gambar rumah ni, 
mama try ajar Dhiya warna x keluar dari kawasan, so mama warna skali
sambil cakap, "cuba Dhiya tengok mama buat, x keluar pun dari petak"

Nak tahu aper budak bertuah tu jawab???
"Wow, cantiknya mama buat...mama pandai, mama lah buat semua,
Dhiya x pandai"....huwaaaaaaaaaaaaaaa




Last2..mamanyer pun melepaskan gian 20 thun lepas..hahahaha




saya x pandai mewarna tau...


Nota kaki:
seriusly sangat kagum dengan mereka2 yg sangat kreatip dan berseni tangannya...

9 ulasan:

♥MiZz-siHa♥ berkata...

keep it up dhiya!!!go go mama!!hehe

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ berkata...

wah pandainya dhiya, balqis suka mewarna tapi mamanay kena join sekaki...

Pn. Zana berkata...

ok la tuh..:) ammar lagi x entah ape2..:)

amirah berkata...

hihihi..takpela eily..lelama expert la tu..artist2 seni tu pun lukis abstrak dia sorang je paham..

eB ezrin berkata...

tapi kira teror tuh tau sbb ikot umo, bukan smeuer leh pgg pencil color pn :)

etiey.com© berkata...

hebat ape.. dah pandai mewarna sendiri

mamalieyna berkata...

good job lah dhiya~ tau jugak dia mewarna dlm kawasan sepatutnya..good job~

hee...kak eina pun sllu gitu, suh anak mewarna, tp mak sama sibuk kaler cantik2..ngee..lepas gian =P

Puanbee2 berkata...

ahaa kira cantik gak ank u nih anak bee lg teruk tp diorang suka hr2 praktis tu

mama rifQy berkata...

wahh..makin rajin dhiyaaaa