Jumaat, 20 Mei 2011

INDAHNYA KEAJAIBAN ALLAH

Sebenarnya menda ni dah agak lama berlaku...
masa mama balik kg dulu, dalam bulan 3 macam tu ler.
Tapi ntah naper, entry ni duk dalam draft jer..sebab xtau nak xplain camner
tambahan gambar x berapa jelas..

Suatu malam tu..........masa tu kami baru balik dari melawat pak sdara mama
dia xciden so admitted to HTAA kuantan. Balik tu dah lewat malam.
Dalam kereta ada mama, papa, Dhiya dan nenek.

Dari Kuantan ke rumah nenek tu, memang jalan sunyi jer.
Banyak pantai dan hutan jer keliling jalan.
Ntah camner, mama merenung ke luar tingkap...
Mama cakap kat Nenek, cantiknya bulan malam ni...memang cantik tau.
Tetiba pandangan mama terpaku ke awan yg sedang berarak.
banyak kali tenyeh mata, tapi tetap ada kat langit tu..

Then mama pun amik kamera..kebetulan kamera mama leh 18x zoom
so mama try to capture awan yg sedang berarak itu..
dengan harapan mata mama ni x salah pandang...
Tapi mama x mengharap sangat, tambahan plak kamera mama ni 
memang x power pada waktu malam

Nak tahu ker apa yg mama nampak tu???

u oll nampak x ????
Kalimah ALLAH terbentuk di langit
yg sangat jelas di mata mama...
gambar ni langsung x edit..kecuali buat circle tu

 Gambar ni mama try edit ngan photoscape..
Tapi mama ni x pandai ler mengedit...
sebelum ni semua gambar dalam entrymama x pernah pun edit, 
camner dalam kamera camtu ler gambarnya.

Tapikan...1 keajaiban yg mama alami ialah....
Bila mama cuba zoom...perkataan tu terus x nampak.
cuba zoom in gambar dalam kamera pun, xleh.....


Papa cakap kat mama...kenapa x suruh berhenti then boleh capture elok2
mama cakap takut nnti, kecoh nak benti tepi jalan, x sempat nak capture plak.
takut awan tu berarak then terlepas ler mama moment tuh
Memang mama capture sambil kereta bergerak tau..

Kalau ada DSLR tu mesti agi puas hati kan? lagi power...

Sebenarnya ni kali ke2 mama tengok kebesaran dan keajaiban Allah ni.
Pertama kali bulan puasa tahun lepas...
Mama bangun nak masak sahur, pastu bukan pintu kat dapur...
Tetiba mama pandang ke awan dan lihat awan tertera perkataan MUHAMMAD
(dalam bahasa jawi ler kan)..berarak pastu terus hilang skit demi skit
menangis mama masa tu...sedih sangat sebab time tu mama tengah uzur
terus mama kejutkan papa suh sembahyang hajat...
memang langsung x teringat kat kamera atau apa2 pun.

u oll pernah x ada kenangan atau mengalami moment indah camni..
jom ler kongsi


nota kaki:
Kejadian Allah itu semuanya indah.....

12 ulasan:

MrS. F!zA berkata...

semua tu peringatan utk kita semua kan..ttg kewujudan DIA dan DIA lah pencipta..

MRS. K berkata...

Subhanallah..

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ berkata...

kita pernah nampak camni gak, tapi tak sempat nak snap2, memang besar kuasa ALLAH nak beri peringatan kepada makhluk ciptaannya

amirah berkata...

subhanallah...pernah nampak masa kat sekolah dulu..tp skrng ni nak pandang ke langit pun jarang..aduhai..terasa diri ni kecik di sisi Allah

Salina@IbuAqil berkata...

Besar sungguh keanggungan ALLAH swt.. :) Segalanya indah..

amiey lee berkata...

allahuakbar..subhanallah..sememangnya kejadian tuhan amat istimewa

amiey lee berkata...

* kejadian tu salah sbnarnye keajaiban

♥♥azatiesayang ♥♥ berkata...

ALLAHUAKBAR!!

Diyana berkata...

Itu tandanya Allah itu di mana-mana dan sentiasa bersama kita setiap detik. Diyana pernah tengok sendiri kalimah Allah di permukaan kulit buah kurma.sungguh2la seram sejuk je rasa, tk prasan air mata mengalir bile tgk keindahan kalimah tu,

sayangsayangibu berkata...

subhanallah....
akk pernah nampak bulan sabit dan sebiji bintang di tengah2

Pn. Zana berkata...

best kan dpt tengok depan mata. Subhanallah..:)

wan nurul hezrina berkata...

tajam mata eli..kalau tak dibulatkan kat situ nurul tak nampak..tak pernah plak alami..maha besar ALLAH=)