Ahad, 22 Mei 2011

TRY TO GET PREGNANT

Mama konfem ler sentiasa mencuba..
tapi nak share 1 info kepada kengkawan yg cuba nak hamil
Info ni dapat dari DR yer, bukan sesuka hati nak bagitau jer ni..
Almaklum ler, mama seperti u oll, try to get preggy lagi tapi ada masalah ngan hormon...

Cuba amalkan 2 menda yang berikut yea...

1.EVENING PRIMROSE OIL
Mama tertarik ngan brand cosway ni atas sebab berikut:

                    The all new Nn Evening Primrose Oil 500 & 1000 is made from virgin, 
                 cold-pressed and non-raffinated (unrefined) oil for guaranteed purity,
           freshness and potency.

                     Certified HALAL by FIANZ, The Federation of Islamic Associations of New Zealand (Inc.) 
         Accredited by JAKIM, MALAYSIA



Kebaikan EPO:

Evening Primrose Oil has been widely used for health and beauty. It's suitable for men and women of all ages. Some of its uses include:
Regulate irregular period
Relieve PMS (irritability, breast tenderness, bloating, abdominal cramps, water retention)
Reduce menopausal symptoms (hot flushes, mood swings, vaginal dryness, sleeping problems)
Relieve eczema (reduces scaliness, redness, dryness and roughness)
Improve cracked heels
Reduce dry skin, fine lines & wrinkles
Repair dry, damaged hair and eliminates dandruff
Strengthen brittle, flaking nails
Alleviate stiffness and joint pains


2.FOLIC ASID

gambar ni pun dari google..
Banyak brand folic asid kat pasaran kan?


Kebaikan FOLIC ASID
Studies have shown that beginning folic acid supplementation before conception significantly reduces the incidence of birth defects known as neural tube defects (malformations of the spine and brain) such as spina bifida and anencephaly. Folic acid supplements are routinely prescribed for women who may become pregnant.



Pesanan DR kat mama EPO elok utk balance kan semula hormon dan seterusnya
meyokong sistem rahim utk supaya kuat dan subur utk mengandung.
Dan folic asid pulak berfungsi utk menyediakan rahim kita utk mengandung.
(lebih kurang macam tu ler xplanation doc)..
so kena amalkanlah ek...

Kalau u oll nak tau lebih tepat boleh ler google..atau berjumpa dengan ur gynae..

Then kalau dah sah preggy...stop makan EPO but trus continue ngan folic acid


Nota kaki:
Berusaha dan tawakal..semoga semuanya dipermudahkan Illahi


*Lebih baik percayakan kata org yg lebih pakar, daripada tertarik dan terpikat dengan penjual
barangan yg jual kat kat kiosk sedangkan yg jual tu xder apa2 pengetahuan pun tentang ubat2.

8 ulasan:

YAYA AZURA berkata...

yaya pun amalkan EPO cosway tu..tp sj2 je la utk tujuan kesihatan ..

*yaya ahli cosway ..nak pinjam no tak ?? ^___^

Diyana berkata...

chaiyok2 eily !!mudah2an semoga dipermudahkan semua urusan eily utk mendapatkn zuriat..:)

Lelord berkata...

insyaalah..ada la tu nanti

ct N honey berkata...

saya dah tutup kedai..ha..ha..dah tak larat

Apakah anda tahu tentang Neural Tube Defects?

Chik Na berkata...

akak pun makan EPO cosway.. sejak makan epo tumit kaki akak dah tak pecah

amirah berkata...

insyaAllah...

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ berkata...

kita kalo makan epro ni, 2 kali ganda naik badan jawabnya...

wan nurul hezrina berkata...

mmg nurul selalo amek eponie sb period tak teratur..