Selasa, 24 Mei 2011

PSP BARU DHIYA

Wahhhhhhhhhhhhhh...Dhiya dapat PSP..mesti seronok kan???
Mengikuti perkembangan teknologi semasa dan peredaran zaman betul Dhiya.
untungnya kau nak oiiiiiiiiiiiiiiiiiii.....

Seronok betul Dhiya dapat men ngan PSP baru dia
duk kusyuk merenung skrin tu...
ala bese lerrr bebudak, sari 2 ni komform ler x berganjak2 kan
sayang peluk bagai, nak sentuh skit pun x leh..
tengok ler minggu depan, komfom mama dia yg terlebey plak..

Murah ajer pun PSP baru Dhiya..x mmpu nak belikan yg mahal2..
Dah ada tu pun cukup baik ler anak oiiii..anak orang lain lum tentu ada.


Kusyuk tu....nak amik gambar pun wat x tau..
macam ler pandai sangat main..hehhe..men tekan2 jer


Ini dia PSP baru saya..RM2 ajer mama saya belikan kat MYDIN

Hahaha... aper u oll ingat the Real PSP yg beribu riban tu ker??
X mampu lagi ler mama dia nak membeli..
Dari beli menda alah tu, dekat2 raya ni baik mama buat koleksi baju raya dulu
x pun tukar langsir umah ni ha, bulan depan roxtek kete dah mampus
kang x balik raya plak kita....

Tapi biarpun RM2 ajer regenya, tapi sungguh kusyuk anak dara ni menelaah
x boleh ganggu tau...mama plak sibuk nak menyenap..

"Mama janganlah kacau Dhiya..dah game over"..
(eh........dia tau game over laaaaa. Terkujat sebentar)
"saper ajar game over?"
"Dalam laptop unty" jawab Dhiya..
(upenya dia selalu dengar game over dari game dlm laptop unty dia)


Masih lagi kusyuk masyuk hokeh...
Mama nak pegang nak amik gambar pun xleh...
siap kena warning.."mama jangan amik game Dhiya"


Alahai anak oiiiiiiiiii....x payah nak eksen ler.
mama dah lama dah abis zaman giler kat menda alah tu..
dah 20 thun lepas mama khatam main tau...aper kelas RM2..
Zaman mama dulu RM20 menda alah ni tau..hahahhaha..

Orang lain dah main PSP, LEAPFROG, VTECH POCKET dah pun..
sian  anak mama, baru nak terhegeh2 beli PSP harga RM2..hehe
tapi bukan semua orang ada tau..orang lain pandang sebelah mata jer
kalau kita x beli saper lagi nak belikan??? kan??? kan?? hahahha
(Ayat penyedap hati)..hehehe



Nota kaki:
Teringat plak zaman kanak2 ribena kita dulu2..saper ade benda alah ni, 
kategori anak org kaya dah. haha

16 ulasan:

MRS. K berkata...

dulu masa kecik2 dok berebut dengan abang nak main game ni

Nieza Ishak berkata...

ok gak tue ada yang RM2 ..
anak2 nieza lagi la .. hadap handphone mak dia yang tak canggih hihihi

dinor's family berkata...

ha..ha wat suspen je...ingat PSP tul2 td...abg ijat pun ibu ada blikn...tp xtahan lama, abis d ketuk2 rosak sudah....rajin2 main game dhiya ye...

http://aniesandyou.blogspot.com berkata...

apa2 pn bdk2 skrg mmg bertuah

Serius hot! WFTXO@#$%&*!

hanees berkata...

mati2 sy igtkan PSP yg riban2 tu...hehehe...ape name game tu ye? sy suke bangat men game tu dulu2...mmg berebut mse tu..skang mcm teringin nak main semula la plak..

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ berkata...

lagut dhiya main menan tu ek, balqis pernah ada dulu tapi kejap je rosak

wan nurul hezrina berkata...

teringatlah dekat gamesnie..masa dulu2 kita suka sgt main..eh eily nurul baru perasan yang nurul kena follow eily semula sbb guna author baru..huhu patutlah tak update blog eily dlm dashboaerd

Axie04 berkata...

wah brick game tu
huhu
lame dah x main

Pn. Zana berkata...

huhu. sy suke main benda alah2 ni.. buat batu-bata..haha

amirah berkata...

rindu nak main game ni..nostalgik sungguh la

eB ezrin berkata...

mau x mo mkn nnati tuh ;p

Lelord berkata...

huhuhu dulu2 game brick ni la paling pemes

ibuayahdamia berkata...

memang dulu2 suka main brick game ni...tak sabar2 nak ke level seterusnya...budak2 sekrang tak main dah benda ni..diaorg lagi suka ngadap FB jer...huhu

Ummi Salsabila berkata...

dulu ssuka sgt main game ni.addicted jgk kot.Hihi

mamalieyna berkata...

ihiks..pandai ke dhiya main tu..khusyuk nmpak...hee~ yelah teringat zman kanak2..gemar main ni..leka!

kayyana berkata...

hehehe.. dulu dulu bile dpt game ni bukan main suke lagi.. maklumlah.. rasa best je dpt main game 'handsfree' nih.. hehehe