Ahad, 29 Mei 2011

TERINGIN RASANYA

Kalau orang lain duk berpusu-nak berDSLR kan..
lain plak ceritanya ngan mama..haha..semakin ke belakang ler plak

mama rasa teringin nak kamera kecik ler....
bukan aper..kamera mama sekarng ni kalau letak dalam beg
ase lenguh giler bahu nak membawanya..yelah bahu mama ni secondhand.huhu
papa plak x berapa minat ngan gadget ni, so dia malas nak membawak..

Kalau nak tengok kamera mama sekarang ni, leh ler tengok entry ni:

Camner ler nak berDSLR kalau kamera camni pun dah jadi masalah nak mmbawa
inilah alasan yg selalu papa bagi kalau mama bagi hint nak DSLR
"Kalau saya beli nnti, roboh plak bahu awak"

Sekarang ni ase macam nak kamera kecik dan kompac letak dalam beg
TErbekenan ngan LUMIX GF2 ni, mungkin sebab iklan kot..haha
Tengok function pun cam ok..ringan pun ringan


Dan yg best..ada warna pink..tomeiiii
warna merah tu pun menawan...elegant..........
Lagipun dah terbiasa pakai lumix..dah paham functionnya..
paling suka tentang lumix ialah lens LEICA nya...



X pun Olympus XZ-1 ni ni pun ok....kecik dan gagah..hahaha




Brand lain tu lum sempat survey ag....
Memang berangan jer ni kot buat sementara waktu..hehe
kalau di beri pilihan, mama nak tukar henpon dulu..mama nak pakai ni


i-phone 4..
yg putih ni cantikkk..hehe

Almaklum ler henfon lama ni dah asyik meragam jer..
kena campak ngan anak pun ntah berapa kali dah..
Maner ler tau kan, annyversry esok lusa papa nak bagi hadiah..hehe
kalau x tau nak bagi aper papa..ni mama bagi hint..hehe


Saper tau kamera yg best tapi ringan dan kompak???/ kalau tau kat maner murah ag best.hehe



Nota kaki:
Itulah masalah ngan manusia ni kan??? jarang sekali puasnya, pastu kemahuan tu lebih dari keperluan..hehe
camno ler inflasi tidak berlaku..cettttttttttttttttttttttttt..

Ala, dapat berangan2 pun hokeh aper..



10 ulasan:

pena rozie berkata...

Beli la yg kecik senang nak letak dalam bag. Senang dibawa kemana2...

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ berkata...

kita kalo pi jalan biasa2 bawak camera compact je, tak larat nak usung DSLR tu memnag berat giler lagipun leceh plak kalo nak tinggalkan dalam kete takut hilang, tapi yang best gambo supr cantik...he...he...

dyea irdina berkata...

bkn peminat gajet2 canggih ni..heeheheh tp minat kat pinggan mangkuk piuk blanga..

mamalieyna berkata...

camera dah tak mahal sgt dah skrg kan elly...below RM300 dh bleh dpt ..nikon collpix ada, model apa lupa..kualiti gambar pun cantik...nak suggest taktau la plak..hee~

Pn. Zana berkata...

a;ah . yg lumix 1st caler merah tu sy suke..:)

mama tisya berkata...

lumix panasonic mmg best...murah2 je skarng ni...kalo nk bli murah time jcard pn ok

kayyana berkata...

yana mmg pakai kamera kecil je.. nak senang pakai kamera handphone je.. hehe.. me pun ade gak gendeng2 ngn hubby nak iphone tp die ckp sabo la dulu.. pakai je ape yg ade sekarang.. erm.. tulah.. husband tak mnat gadget nih.. hehehe

Diyana berkata...

diyana pn lum ade camera sndiri..asik2 tangkap guna henset cabuk ja..hehe

♥MiZz-siHa♥ berkata...

skrng nie mcm2 gadget kan ade...sediakan duit je..keinginan tu mcm2 nak kan..huhuhu...
jom..http://amienanacollections.blogspot.com/

mama rifQy berkata...

eily sila le kenen2 yang papa dhiya tuhh..heehhehehheheee..macam2 jenisss ade skang ni..sediakan duit jee