Rabu, 18 Mei 2011

ELEPHANT IN THE HOUSE

Mama kat dapur, tetiba Dhiya datang...
"Mama, oh mama" Dhiya tegur mama ngan suara dibuat garau
Mama buat2 x dengar, buat2 kusyuk ngan kerja..
Ada ler tu, kalau buat suara gitu..kengkonon nak ngusik mama dia ler..

Bila mama wat x peduli, makin kuat dia panggil
Last2, x tahan mama buat dono kan, kuat ayat best..
"hey you"....
Mama pun trus paling nak marah ler kengkonon..
tapi skali tengok nak tergelak pun ada...


tengok ler sendiri hokeh...
"i am elephant, not Dhiya"..sambil buat bunyi
aukkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk...
(ayat tu pun dah buat mama gelak tau)

Mama tanya..macam tu ker bunyi elephant...?

Aukkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
skali lagi..hahaha
sambil2 tu, dia angkatkan kepala dia..
kengkonon gajah tengah angkat belalai ler...

alamak..nak terjatuh plak dah..

alahai anak...jadi gajah pulak dah...
sempat plak tu, berimaginasi macam gajah..
kalau jadi gajah ler, u ler gajah paling comel tau..hehe

Tau x aper yg Dhiya main letak atas pala tu????
Mama punyer watering pot..

Mama nak minum milo???? Ni Dhiya buat milo
(bapak besor teko buat milo kan??? hahaha)

Macam2 imaginasi Dhiya dengan menda alah ni
kekadang dia gi buat macam teko air..
siap bancuh air dalam tu...kacau2 ngan pensel (kengkonon sudu ler)

tapi sekarang ni, memang pagi2, bila dia bangun jer dhiya yg siram bunga
memang tugas harian tuh..hehe


nota kaki:
seronok tengok anak mengexplore kehidupan..

12 ulasan:

Pn. Zana berkata...

mcm2 dhiya ni yer..hehe

MrS. F!zA berkata...

hahahaha tggi imaginasi..igtkan betul2 kepala ptung elephant..ekeke

amirah berkata...

hihi..seronok kan tengok anak membesar..kalo tau best gini sure kawin awal giler..hahaa

Mama Hanim II berkata...

ciri2 anak bijak tu dhiya kan..hehe..

Eily klik n print je kupon McChicken McD tu kt blog saya.

pastu fotostat byk2 kalo nk beli byk. Tp valid hr ni je tau. bila lg nk kenduri burger cmtu kan, buy 1 free 1. best2..

dinor's family berkata...

dhiya ni sebaya ijat kn,ijat tiap2 pagi klu ibu cuti dia suka main basikal keling koridor ni...pandai dhiya main sorang2...

Cute MuM berkata...

huhu.. dhiya boleh masuk raja laak camnie.. pandai berimaginasi.. huhu..

mamalieyna berkata...

ihiks..dhiya ni...budak bijak~ clever lah~ mmg comel mereka ni kan, melayan kerenah mereka, nak marah pun tak jad..hee~

aS_c0mei berkata...

bestnyaaa!dhiya la penghibur mama ek.hahhahah

ibuayahdamia berkata...

budak2 ni dia punya exploratin kadang2 macam tak logik...tapi bila difikir2...pandai pulak diaorg tu fikir cam tu..hehe...

Citarasa Rinduan berkata...

mmg kreatifnya si dhiya nie......

suka dgn keletah dia...
pandai dan bijak..
like mum dan papa dia

etiey.com© berkata...

wah pandai aje si comel ni

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ berkata...

ada2 je dhiya ni, so clever la little girl ni