Selasa, 17 Mei 2011

IKHLAS DARI SEORANG ISTERI YG TIDAK BEKERJA

Mesti ramai nak tahu jawapan teka teki dalam entry:
http://violetgloves.blogspot.com/2011/05/hadiah-apakah-ini.html
Nak tahu ek apa ada dalam kotak cantik nih?
Cantik jugak hasil air tangan sendiri ek..hahah (sempat lagi puji diri sendiri)

Ini adalah hadiah utk papa..
Sempena hari guru..

Tapikan...xder sorang pun jawab ngan betul..hehehe.
Yg meneka pun x ramai dalam 10 orang jer....
mungkin sebab mama published pada hari Ahad plak tu sehari jer waktu menekanya...
Kalau mama published awal2 nnti papa baca x surprise ler...
Kalau mama bukak teka teki tu sampai hari ni, mesti ler ramai yg tahu hadiah utk apa..



Hadiah dalam tu ialah.................................







Casio scientific calculator

Calculator papa dah rosak..
x lama lagi bebudak dah exam, time tu calculator amat penting ek.
Tambahan utk cikgu math kan?kan?
Lagipun bulan depan papa dah start sambung belajar 
lagi ler penting calculator ni, bila kita amik jurusan math....

Mama memang suka bagi hadiah yg relevan dan sangat diperlukan..hehe
so papa mesti hargainya lebih kan?kan?kan papa kan?
Lagipun xtau nak bagi aper..pen dah bagi tahun lepas, tie pun dah pernah bagi
kemeja tu dah koman sangat..ntah2 ada murid bagi...
Yg penting kena berjimat utk hadiah anny akhir bulan ni, dan besday papa awal bulan 6

Memulakan...mama berkenan kat Canon f-718 nih..warna putih cantik sangat..
Bagi hadiah memang nampak cantik kan?
Tapi bila test2..macam x best jer button dia, pastu x berkenan sebab tulisan dia biru.
Bila mama tanya jurujual tu, maner lagi bagus..dia jawab OF COURSE ler CASIO
so mama buat keputusan nekad ler amik CASIO..sebab dia kata of course,,hehe
lagipun canon ni gedabak skit size dia...



Tapi pada peserta2 yg menjawab tu waalupun xder yg jawab betul....
mama ada surprise nnti...tunggu entry seterusnya nnti ek...
Apa surprise tu?????? TUNGUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU


Nota kaki:
Semoga hadiah x seberapa ni memberi manfaat pada papa.
Gambar papa ngan hadiah xleh review..panasss skit dalam blog nih.hehe

15 ulasan:

Gieyana berkata...

wahh calculator..mmg byk gunanya nie..igt nk cr satu gak nie..psl yg lm dh rosak..

Lelord berkata...

eh casio mmg best, ms blajo dulu pun mmg guna casio..smpai skang masih bertahan

ibuayahdamia berkata...

wahhhh..calculator gitu...kak ayu ader jugak tanya abang khai, Hari GURU nak hadiah apa...dia jawab
I-PAD...paling busuk pun bagi Samsung Tab Galaxy...dia kata kalau tak bagi yg tu..tak yah bagi apa2...hahaha..boleh gitu???

Fariq berkata...

wah untung nye papa dpt adiah... saya pun nak gak la mama.. hehehe

mama rifQy berkata...

wah..tak terPK lak eily nak bg kalkulatorrr~~~

mama rifQy berkata...

jap jap!! harap na yanglucky..hahhahaaa

Chik Na berkata...

waa ...romantiknya..mesti suami gumbira dapat hadiah hari guru dari isteri tersayang :)

Citarasa Rinduan berkata...

wah.......
tak sangka.. kokulator rupanya..
hehehehhe..
mmg genius utk en suami bergelar cikgu..

amirah berkata...

hihihi..tak terfikir lak kalkulator la eily...bagus la eily bg kalkulator sebab kegunaan kan..sy pulak tnya husben nak hadiah apa, taknak kalahhh..nak henpon smartphone atau laptop, maka sekian terima kasih jela jawabnya eily..hahaha..hadiah kasih sayang dah senyuman sudahh..haha

eB ezrin berkata...

wahhhh... yg putek tuh cantek ar... suker

etiey.com© berkata...

bagus juga utk bajet bulanan kan

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ berkata...

ala kita jawab tak betul la, hadiah tu memang bermakna la eily

Pn. Zana berkata...

calculator eh. okey la tu. banyak funtion nye kan..:)

♥MiZz-siHa♥ berkata...

menarik adiah tu...hehehehe..

kayyana berkata...

takpe eily jnji ikhlas kan.. kalkulator ni pun sgt penting buat hubby eily kan.. stiap kali die gune mesti die ingat eily.. hehehe