Selasa, 26 April 2011

TULISAN DHIYA - 3THUN 2 BULAN

Mama pernah wat entry tentang Dhiya dah belajar menulis dalam entry ni:
http://violetgloves.blogspot.com/2011/01/saya-budak-baru-belajar.html

Tapi kali ni nak cerita lagi...
Sebab kali ni Dhiya dah semakin adavanced..hehehe.
Kalau dulu asyik ikut titik2 dalam buku tu kan..
skang mama dah ajar Dhiya tulis tanpa titik2...Nak tengok hasilnya????
U rasa cantik x tulisan Dhiya bila besar nnti?

Mama vangga okeh...
Okerlah kan, utk budak 3thun 2 bulan
(2 line atas tu ada titik)..sebab tu lebiH cantik..hehe

Huruf B Dhiya..kelakar plak tengok dia tulis.
Tapi laju tau dia tulis, sekejap jer siap

yg ni x sampai 5min siap..haha.
Dhiya siap cakap.."yg ni senang jer, mama" 

Tapi kena ikut mood jugak...
kalau tiba waktu malasnya seharian nak boleh siap 1 page, 
buat seketul 2 tinggal, petang buat skit lagi skit
terutamanya huruf susah bagi Dhiya macam e dan g. 
Bersimpul2 skit tu yg susah tu...malas betul dia nak buat huruf2 tu


Nota kaki:
Kalau papa cikgu kat sekolah, mama cikgu kat rumah. 
Papa xleh jadi cikgu kat rumah, suara kuat anak takut.haha
(Dah biasa ngajar sekelas 30org ler katakan)

20 ulasan:

alyyani berkata...

gud joob dhiya!

Wansteddy Tales berkata...

Dhiya yang bijak! cantik tulisan Dhiya. bg kanak2 3 thn ini dah lebih drpd bagus. Caiyo2 Dhiya! mesti besar nnt cantik2 tulisan Dhiya :)

Citarasa Rinduan berkata...

wah.... dhiya bijaknya.. umai pun sebaya dhiya rupanya.. ingat umai tua setahun..

okeylah tu.. rasanya dah besor sure jadi anak yang cerdik, dgn tulisan yang cantik..maklumlah anak cikgu.....

syabas DHIYA...UMAI belum pandai menulis lagi

cik Jue Aka Ibu Farisyah berkata...

pandai dhiya...good joob

ibuayahdamia berkata...

teringat masa aleesya mula2 pandai menulis...memang sekejap betul dia buat...tak lama lagi dhiya dah boleh masuk school tu...

♥MiZz-siHa♥ berkata...

gud job dhiya n mama...
lame2 nnt mesti ok dah..

eima berkata...

wahh tak sabo nk tgu fahim dah pandai menulis gitu .. ni tak asek la suruh je yg lukis utk die...hari2 nk belon

Lelord berkata...

syabas! najlaa masih lagi titik

http://aniesandyou.blogspot.com berkata...

yg penting dhiya ada kemahuan nk menulis

latest entry: Hadiah untuk followers! terhad! 5 orang sahaja!

eB ezrin berkata...

terornyer... bgs3... kalo aerish tuh ntah la nk ikot sok ker x... segil skit.. hu3

mama tisya berkata...

utung la dhiya ada cikgu sekolah & cikgu kt umh..hehehe

**jusco wangsamaju & jusco setiawangsa tkde la jauh sgt tp tkde la dkt sgt..hehehe

amirah berkata...

waaa..pandainya dhiya tulis..susah nak ajar anak-anak sebenarnya kan eily..sebab susah nak bg dorang fokus..huhu

mamalieyna berkata...

waaah auntie pun kagum~ rajin n cantik tulisan dhiya~ baguslah train dr skrg...mak jd cikgu kt umah bagus jugak tu..hee~

Cikyan bini MrRuffey berkata...

mama jangan lupe claim lebih kt papa ye...sebab jadik cikgu tusyen kt uma..hehe

etiey.com© berkata...

wah pandainya... ok la tue.. tingat pula tulisan kita zaman kecik :P

dinor's family berkata...

wah dah pandai mnulis dhiya ni...ijat blum pandai lg....conteng2 pandai la...anak pompuan mmg rajin n cepat blajar...

Monahiryanti berkata...

pandai tau dhiya.. suke laa nengok budak2 suke menulis.. good job elly..

MrS. F!zA berkata...

kalo mama surirumah anak msti cpt buleh sesuatu..ada org mgajar dan melayan..kalo kt taska pon waktu bljr dlm 1-2jam je..tupon rmai sgt tk terkawal..

*eh yeke ape sbb ek akhir bulan gitu..sbb dh nk ckup had kapasiti ke?huhu
*kita mmg xsmpt nk blogwalking mna.kelam kabut je dgn keje meeting..yg tggl komen je kita cri msa jgk msuk balik sbg hrgai komen org..tensen 2mggu ni kejar tender lg.

Puanbee2 berkata...

wah dhiya , mama vangga tu dhiya , bagus lah kecik2 tk leh paksa ,mai mod rajin dia bg galakkan jer..mai mood malas pun kita layan hee

Cute MuM berkata...

mestilah bangga bila anak pandai menulis.. lepas nie mesti lebih cantik tulisannya tue..