Isnin, 18 April 2011

AKTIVITI WEEKEND BILA TERPERAP KAT RUMAH JER


Dah jadi macam 1 trend plak..asal isnin jer aktiviti menempek menu.
Ntah ape2kan? Tapi suka jugak nak buat.
Almaklumlah, kalau weekend aura rajin tu terlebey skit.
Takat mana lebih tu....jom tengok aktibiti makan2 kami sekuarga...


Bekfast dgn sausage roll


Lunch:

Kerang rebus

Kerabu mangga
Minum petang dengan:


Burger Malaysia



Dinner plak dengan:

Homemade chicken burger
http://dapurdinda.blogspot.com/2011/02/eily-burger.html


Tuuuuu diaaaaaa.....
Sebab tu ler, kalau weekend ni suka aktiviti berjalan2 makan angin..
Sebab kalau makan angin, idok ler makan sampai kekenyangan gini.
Abis tu, camno ler den nak kurus nih?

Sendiri xleh kawal nafsu, marah kat kerajinan sendiri pulak kan????
Sendiri mau ingatlah...........


Nota kaki:
Weekend kali ni, memang enjin kereta amik cuti...hehe
*hutang ngan Naa a.k.a mamarifqy resepi teh 3 layer...nnti yea mamarifqy.

12 ulasan:

mamalieyna berkata...

waaaaaaaa ghajin sungguh, byk menu tuu...rugi tak makan...gemuk pun gemuklah..ekeke..

ooh nak jugak resepi ais 3 layer, kak eina suka sesangat..hehe..

MrS. F!zA berkata...

omak aihhhh.. tk ckup dgn minum ptg mkn malam dgn bege plk..huhuhuhu

* kita dlu selera mkan gini la eil..smpai berat kita lg skit nk cecah 60kg..

MRS. K berkata...

tapi yang heran tu, papa tak gemuk2 jugak.. haih..

Bionic women berkata...

Mrs.K:
Eh, kalau tengok gambar zaman baru kawin, dah naik dah badannya tu.hehe

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ berkata...

perh, manop gitu dah terleleh air liur ni dah la lapaq giler pagi ni...nyum2

dinor's family berkata...

bla cik somi mkn air tangan isteri,g mana pun tringat mskn isteri je...makan je slagi bleh mkn....

Cikyan bini MrRuffey berkata...

air liur menitis ni...hehe

ibuayahdamia berkata...

fuhhh..dasyat tul eily...memang weekend resepi masak2 yer...kak ayu pulak lately asalkan weekend jer, pasti keluar, bila dah keluar, faham2 sendiri jerlah kan...makan lua lah jawabnya..

keep it up girl...suka masak2 ni...tapi tak der masa pulak....yg simple jer lah selalunya..

Diyana berkata...

sronok btul eh kan klu diyana mampu masak2 cenggini jg.hmm hujung minggu slaloonye penuh dgn aktiviti cuci2 rumah dan baju2 ajelah,time hari kerja asyik tertangguh aje mop lantai.bile dh penat, masak pun ala kadar ajela..huhu.

Nad @ MamaZakwan berkata...

rajin sokmo la..
byk resipi nak di try ni
bile la diri sendrik nak rajin cam eily,huhu!

Monahiryanti berkata...

rajin giler ko masak elly.. saspek btul laa..

wan nurul hezrina berkata...

wah meleleh jap ayak liuq..meh pos cni cket