Selasa, 5 April 2011

10 TAHUN SETIA, AKHIRNYA CURANG JUA

Haaaa...u oll, cepat klik ek. Suka gossip2 yea????
Nak tau ker saper curang tuh? Mesti ler nak tau kan,
Ada ker org sanggup curang after 10 years?
Adaaaaaaaa....jangan xtau, manusia zaman skrang ni macam2 tau.
Setiap hari ada jer kisah pelik berlaku kan?

Eh, xmau melalut..Ni kes curang lain nih.

Mama memang pengguna tegar Loreal sejak 10 thun dulu.
Setia bersama gitu. Katanya kerana diriku begitu berharga.
Pernah ler jugak try produk lelain dolu2, tapi produk yg dicuba tu x sesuai..kembali semula pada Loreal.
Tapi lately ase kulit mama dah 'autoimune' ngan produk Loreal
Rasa macam x syok pakai macam dolu2..
Last skali produk loreal yg mama guna leh tgok entry nih:
http://violetgloves.blogspot.com/2010/07/kerana-dirimu-begitu-berharga.html

so mama bertukar ke produk baru...
Skang ni mama pakai produk Skinz intimate

Ni pack yg ke2 mama beli.
Setakat ni masih berpuas hati ngan hasilnya
Tesco ada promosi : RM49.90

Cuma kan..produk ni ada bau wangi skit
Kulit mama ni selalunya xleh tahan lama ngan produk ada bau
Tapi setakat ni, dah 2 bekas moisturiser abis, 2 tiub pencuci muka
masih tidak meninggalkan sebarang masalah..
Kena tunggu ler past2 ni, kalau x sesuai kena ler try produk lain

Tapi, mama guna 2 benda ajer, pencuci muka ngan moisturizer.
Yg serum tu mama xleh guna ler, berminyak skit muka
Toner guna brand lain, krim malam masih setia ngan Vit E cream.


Nota kaki:
Biarlah murah, yg penting sesuai....Duit pun leh jimat.

U oll guna produk aper yea..meh ler kongsi...Maner tau ada yg berkenan nak try

19 ulasan:

sayangsayangibu berkata...

sekarang sya pakai sofi rania,tp nak cuba yg ni pulak

amirah berkata...

taktau nak recommend.setakat ni guna garnier je..murah je sebab yg lain pun mcm x serasi

Jeely jelly berkata...

saye gune shadira.kene beli kat kedai dia jee.. tp mahal sgt ! hmm tu je yg sesuai.. adoii... kopak dwet =.=

Nad @ MamaZakwan berkata...

kite guna safi jek

JunAina berkata...

aina dulu2 guna oley...kemudian nak lagi cantik guna tia emylia tapi tak lama, irritation pulak...atas nasihat doc tak boleh guna apa2 buat sementara waktu...

dua bulan gi kerja hanya pakai lipstik je, pas tu guna oley total effact kononya balik ke asal tapi dah tak leh terima...kulit muka menggelupas dan macam luka2.

last2 guna sari ayu marta tilaar, satu botol pelembab dan bedak asas tak sampai Rm5! pencuci muka sebotol tak sampai rm10! ok...guna sala yg tu sampai sekarang, dah 2 tahun...

MRS. K berkata...

i tak penah setia u.. main bedal jek.. huhu

Amy Syaquena berkata...

haha333 tipah tertipu ingatkan curang apa la tadi..

mamalieyna berkata...

huu~ kak eina ada draff n3 pasal mslh kulit muka skrg..schedule lusa kot kuar..ngee..

dulu setia olay, pastu gatai2 tukar safi rania gold..tp itu pun mls sgt nak guna, mls jaga kulit muka, tak cun dah..hu~

apapun jaanji sesuai dgn kulit muka kita kan..^_^

dyea irdina berkata...

sy mmg tak pernah pakai lorier nih...dulu2 minum innershine je tp tak larat la mahail sgt...bertukar pakai hada labo lak..mmg puas ati gilew..tp ni tgh preggy ni satu hapa pun tak pakai...tak terasa nak jd cantik..hehehhe mmg betul2 selekeh ngadung kali ni...

Amy Syaquena berkata...

Eily jemput ke sinar raudah..

http://sinarraudah.blogspot.com/2011/04/tersentuh-di-hati-lalu-air-mata-menitis.html

sahromnasrudin berkata...

assalamualaikum

singgah sini dr blog amy syaquena..

semoga tuan belog ceria2 selalu ya :-)

ibuayahdamia berkata...

kak ayu guna safi rania gold..nampak perbezaannya..cewahhhh

Monahiryanti berkata...

owhh, aku mmg tetap setia pada Loreal.. diriku begitu berharga.. awww..

kak ina kl (2) berkata...

nasib baik tak kisah pakai apa-apa..

MrS. F!zA berkata...

rahsiaku kini milikmu...simplysiti.. ahaks

hezrina83 berkata...

10 tahun????mak oii lama tuh...memg btul2 setia..nurul dr dulu ikut sedap jer nak guna mana..tapi bnyk guna safi balqis..tapi just cuci muka jer..lain2 non ado..tapi skang kena amek mosturizer kot..tapi tak biasa gunalah rasa cam melekitjerk

Diyana berkata...

diyana pakai pencuci muka rania gold aje. set2 mcm ni tk pnh beli..;)

BIONIC WOMEN berkata...

Ramai betul pakai Safi Rania ek..
I pernah try, tapi muka naik bintik2 hitam, macam parut jerawat,,huhu..
x sesuai

kayyana berkata...

lama je 10 tahun... tp akak berani jugak tukar yg lain ek... 10 tahun tuh.. erm. me langsung tak pakai pape.. takut la pulak. takut tak serasi ngnmuke.. erm.. ada suggestion tak?