Isnin, 14 Mac 2011

DAMPING MALAM

Jangan tersalah paham ek, mama bukan nak cerita tentang Filem Damping Malam tuh. Pinjam tajuk jer.
Mama x tengok pun cerita tu...Unty Ilah kata x sedap langsung cerita tuh. Betul Ke?
Mama ni kalau bab2 filem melayu ni memang agak ketinggalan ler, bukan bermakna x menyokong filem tempatan, tapi memang semua filem pun mama ketinggalan..hahaha..
Lakiku itu, bukan kaki pecah panggung. Tunggu Dhiya besar skit ler, mama gi meronggerng dengan Dhiya.

Eh, dah jauh melalut. Berbalik pada tajuk itu ek.
Ni mama nak cerita tentang pendamping malam mama ni hah.
Tiap2 malam setia menemani malam2 mama.


My night cream..

Dah lama jadikan Organic aid Vit E cream ni sebagai krim malam.
Sangat suka ngan tekstur dia. X melekit, x berminyak.
 Meresap ngan baik masa sapu. Pendek kata sangat sesuai ngan kulit mama.

Kekadang tu abis ngan lengan2, badan2 mama sapu. 
Yelah dia x specific utk muka kan.
Pastuh sapu kat kaki Dhiya yg berparut tuh, nampak jugak ler kepudarannya. Sangat praktikal kan krim nih. 

Ada yg 1000i.u. dan 4000 i.u. Vit E ni lagi tinggi i.u tu lagi tinggi kepekatan vit E nya. Makin tinggi Vit E, makin likat ler oil dia. Kalau krim tu, teksturnya da ler beza skit.

Mama beli kat Guardian yg besar ni RM36.90 masa sale aritu yg kecik tu dalam RM15 jer kot.
Actually dia ada banyak range, pencuci muka, krim, oil, serum 
tapi mama guna krim ni jer.


Nota kaki:
Mama ni jenis yg stick 1 produk jer kalau dah sesuai..x pandai tukar2..huhu.
dan x kisah kalau x guna 1 set penuh pun, campur2 jer janji sesuai..

10 ulasan:

sue a.k.a umi akif berkata...

pernah guna vit e cream...parut jatuh motor ilang ;)

mummysyafie berkata...

ingatkan citer damping malam..gigigig...gimik kejap

ain berkata...

mcm nk try lah...

Citarasa Rinduan berkata...

terima kasih sudi kongsi pengalaman ttg vit E

ayu tak pernah gunakan..
nanti nak cari jugalah kat guardian..

e.l.i.z.@ berkata...

hom cousin keli pun kato cito tu x best heheh

ooo krim ni..dulu keli pakai gok.pastu tukar2 tep heheh..vit e meme bgs utk parut keh..nk beli semula lah hahahha

http://aniesandyou.blogspot.com berkata...

org kg cm anies ni tepek ubat sejuk jer...pastu pagi2 cuci air embun...pastu letak madu wat masker.kalu ayam kt umah tu bertelo, br la ngase pakai masker putih telo ;-)

dinor's family berkata...

penah bli tuk suami lu bg ilangkn parut demam campak mmg elok tu...

✿ etiey erywan ✿ berkata...

ramai yang kata bgus. harus cuba jugaklah. nyah kan parut dari muka nih ha

eijahassan berkata...

pakai waktu siang tak boleh ke ? pakai cream ni baru pakai foundation..

eijahassan berkata...

pakai krim ni waktu siang tak boleh ke ? pakai cream then foundation