Jumaat, 11 Mac 2011

SERUPA TAPI X SAMA

Memula nak suh u oll tengok 2 gambar nih, dan cari perbezaan antara kedua2 gambar tersebut.



*



*



*



Gambar 1

Gambar 2

Apekejadahnya letak gambor cepender anak kan???
 Betul ni gambar cepender anak saya. haha. 
Ehhh, kenalah baca dulu, cerita selanjutnya.

U oll jumper ker aper perbezaannya??? 
Mesti macam2 u oll bagi jawapan nih..tapi rasa2nya semua salah
(eh, mcm tau2 jer kan)

U oll nak tau ker jawapannya????? Kira bagi jawapan terus ler ni..(baik x payah teka kan?)

Jawapannya:  Gambar No.1: Cepender
                       Gambar No.2: Suar Dalam

Kenapa jawapannya macam tu??
U oll tanya ler Dhiya Khairina...
Mama pun tengah pening cari jawapan nih. Tengah selidik secara mendalam, melangkaui akal pikiran yg semakin berusia nih..

Mama pun pelik sesangat, kalau mama kata 
"Dhiya meh pakai cepender dulu" tapi tengah pegang pattern seperti gambar No.2, dah tentu mama kena marah punyer 
"Itu bukan cepender, itu cuar dalam"
Macam tu jugak sebaliknya.

Memula dulu mama ingatkan Dhiya konpius bila mama kekadang sebut seluar dalam, kekadang sebut cepender. 
Tapi bukan, memang mama dah perati, Dhiya bezakan
Cepender ngan Suar dalam berdasarkan kelompok corak..Hadoii

Anak oh anak, memacam kamu nih. Tapi kamu tetap menceriakan hari2 mama. Kalau ler kamu xder, mesti sunyi sepi hidup mama.

Gambar budak cekci pakai cepender
mandi air terjun


Nota kaki:
Letak gambo cepender anak xper, jgn letak yg maknya, naya..hahaha

*Entry ni harap membuatkan Dhiya tersenyum 10-20thun akan datang. Mama luv u, sayang.

12 ulasan:

MRS. K berkata...

nak tengok mak die punye boleh? msg kt fb ek.. hahahaha...

sah giler

mamalieyna berkata...

uuik bijaknya dhiya mengklasifikasikan sendiri..hehe..bijak..bijak..

oooh cumelnye cepender n suar dalam dia..hehe..

BIONIC WOMEN berkata...

Mrs.K:
Hahaha..gelak guling2 baca komen kay..kang pas tengok pengsan.wakakah.
sah memang gila keduanya

Mamalieyna:
Maner dia dapat idea gitu, pun xtau..
Macam2 Dhiya nih,,ader jer peel dia.

TQ unty, suar dalam murah jer

MrS. F!zA berkata...

huahuahua..kalo dhiya tgk 20thn akn dtg kompom malu..ekekeke

aah eh smpai camtu dhiya bezakan 2 jnis tu

http://aniesandyou.blogspot.com berkata...

ni cik anies kasi istilah baru: spentot ;-)

Amy Syaquena berkata...

ala sweetnya..bijak anak dara sorang nie..

Monahiryanti berkata...

memula tadik nengok kat FB.. apsal laa pulak kes suar dlm nih.. bila baca blog, owhh baru paham.. haa, elly.. kalo beran letak laa gmbr suar dlm ko.. yg koyak takmo ye..

Citarasa Rinduan berkata...

heheheh..
ayu buh nama yang sama seluar dalam..
hahahhahah..
kalau nak tau..ke2,2 speder dhiya..sama dgn umai...
heheheh..
PS: moga dhiya senyum sambil tahan ketawa bila dah besor nanti baca entry nie...

mama rifQy berkata...

hahhahahaaa..mmg kreatip la dhiya khairina inii!!

Nieza Ishak berkata...

cepender sbb ada pincess jadik comel
suar dalam sbb nampak besar sket ... boleh jugak dipanggil suar katak ... ;)

amirah berkata...

hehehe..dhiya dhiya..kelakar la

Lelord berkata...

cepender punya getah syantekkk

cuar dalam punya getah cam kat pinggang kain baju kurung