Sabtu, 26 Mac 2011

MAKAN LUAR TIME

Sudah menjadi amalan keluarga, hari papa gaji adalah
hari makan2 kat luar...(Papa akan banja makan)..
Hari itu juga merupakan hari off ke dapur utk mama.
Surirumah pun nak bercuti beb..hehehe

So utk bulan ini.....papa banja kami makan pizza
atas permintaan anak daranya...
dah 2,3 hari asyik sebut nak makan Pizza..budak zaman sekarang

Buat peace...tapi mulut x benti cakap
Lambatnya pizza Dhiya sampai..

Seperti biasa...mamanya harus ada.

aksi mulut muncung 2 beranak
sambil tunggu pizza sampai

Masa makan sup..sempat ag angkat tangan kat papa
Sempat sesudu 2 jer mama suap, 
pastuh nak buat sendri...mama ni takut baju anak kotor

Tapi mamanya x sedar anak dah besar
dah boleh berdikari...x tumpah pun hokeh

Kami amik set ini ajer + kids meal (spageti)
itu pun sepenuh tenaga kami kerah nak abiskan


Makan Garlic bread sengan bersungguh2

Chocolate drink Dhiya ni tawar ...

Terima ksih papa....

Kami ni bukan big eater tau...order set kat atas tu pun kami x abis. huhu.
Dah camner nak gi makan kat Arabic restoran yg memang tentu portionnya besar. huhu
Kalau gi KFC tu pun, kami order Dinner plate, mama kongsi ngan papa, tu pun kekadang kena tapau bawak balik..hahaha...
sebab tu lebih suka masak kat rumah...


Nota kaki:
Tapi naper kami ni semakin berisi x kurus2 ek???? musykil..hahaha

8 ulasan:

JunAina berkata...

anak ngan mama sama2 sweet...nanti lawan2 nak cantik sama mamanya!

k.aina anak2 selalu minta pizza tapi biasanya bila pegi tersalah masuk pintu pulak terus ke KFC coz pintunya sebelah2 jerk...hahahaa...

Pn. Zana berkata...

awk nak pegi makan kat ns arab eh. jom2. kita pun nak pegi. x pegi2 lagi ..:P

dyea irdina berkata...

mmg la budak2 zaman skrng..tau ajak g pizza, mcd, kfc je..cuba la ajak g kedai mamak ke kedai tomyam ke...hehhehe takkannyaaaaaaa..tp sy dah kn stop mkn menda2 ni sbb berat bulan ni saja naik 3 kg...

mama tisya berkata...

kalo p restoran arab kena order 1 je la..cz nasinye byk...naper dhiya mcm tkde mood je

MRS. K berkata...

malam tadi makan pizza jugak.. makteh hadif belanje

Farra Dhelina berkata...

oo mkn portion kck ye? klu fra..hermm mmg amik large..saba je kannnn hehe

amirah berkata...

itu maksudnya bahagia..huhu..

Mama Hanim berkata...

best tu.. hanim pn dh lama x makan pizza nih, asyik kfc je..

eily nmpk ok je, x lah berisi sgt..hehe