Isnin, 14 Mac 2011

POPULAR CLEARANCE SALE

Dah banyak kali lalu lalang jalanraya kat depan umah ni,
ternampak poster POPULAR sale.
Teringin ler nak terjah, maner ler tau ada buku2 yg mama memang aimed pastuh ada sale lak, beruntung ler namanya kan?
Summit ni dekat jer ngan rumah..ingat nak gi jalan kaki jer, tinggal Dhiya ngan papa..Tapi papa maner ler bagi mama jalan kaki.
Takut itam bini dia..(itu papa kata ek, sayang juga kan??kan??)

Gigih amik gambar ni dari dalam kereta.
Macam ler kat dalam mall tu xder banner ni kan???

Tang 90% tu yg xcitednya. 
Tapi bila sampai sana, sangat ler hampa bila banyak buku chinese. Memang 50% ++buku chinese kot.
Try ler jugak cari2 buku kanak2 yg best2, tapi yg mama berkenan mesti ada rosak, terkoyak ler, kulit nak tercabut ler..Hadoiii..
(Nama pun clearance sale, jgn ler budget macam opening sale..kan?kan?)
x berkenan ler plak mama. Biarpun murah, tapi kalau beli yg nampak buruk camtuh takut x menarik minat anak..

Ramainya manusia x payah cakap ler..Mama pun x berfikir panjang sebelum gi tuh.Dah hari Ahad tentulah org ramai, dah tau dekat sekankang kera jer ngan rumah, kalau mama gi terjah Isnin ker selasa ker xder ler ramai sangat org kot.Hadoiiiii....
naperler x terpikir pun, papa pun tengah cuti sekolah skang nih.

Sungguh ramai orang
dan 70% darinya adalah cina..
Apakah benar orang melayu ni memang kurang membaca???

Dhiya dengan buku Tooth Fairy Story.
tapi x beli pun sebab buku ni ada page yg rerkoyak.
Pastuh tulisan dia agak kecik..x sesuai ngan Dhiya

Sempat lagi berkawan..
Cayalah anak mama nih, pandai bawak diri.

Kalau u oll nak mencari buku2, silalah terjah ek..
Member dapat lagi banyak diskaun, kalau non member 50%, member dapat 70%
yg 90% tu untuk member only..
Ada buku2 yg RM5 sahaja..yg ni stok buku lama ler..

Nota kaki:
Nak beli buku A Doctor in the house...ada saper nak hadiahkan utk mama???? :)


6 ulasan:

Nureen berkata...

wah best... tp x jd member.. klau tak bleh belikan buku utk elly

dinor's family berkata...

ibu mmg xsuka mmbaca, lgpun ibu xde masa tp bla dah brenti krj mgkn rajin mmbaca kot....

http://aniesandyou.blogspot.com berkata...

smlm sempat gak terjah kat JJ. MPH wat sale jg kt situ. tp syg buku yg dicari x de

nur berkata...

memang kat popular tu banyak buku chinese la..
ALL IN ONE

MrS. F!zA berkata...

baguslah kalo dhiya pon suka membaca..org melayu skrg bkn gemar sgt membaca

*haitu jmpa 2beranak singh.. dsyt dlm alamanda pon ajar anak math..kalo cina plk membaca dlm kedai buku..haha

CiK Jue aka ibu FarisYah berkata...

wah memang sale betul ni..walupun jauh akan ku pergi jugak....10Q kasi info...