Selasa, 8 Mac 2011

CHOO..CHOO..TRAIN...(EH, KOMUTER LAA)

Ni nak cerita lak pasal aktiviti kami ujung minggu lepas. Pertama kali dalam sejarahnya kami naik tren bersama2 1 keluarga.

Mama datang KL ni akhir tahun 2003, tapi asenya baru 2x mama naik tren..x kira ler komuter ker, LRT ker, monorail ker.hehe. Mama takut oooo, naik bas pun leh kira ngan jari. X sampai pun 5x..haha. Naik sorang2 x pernah ag. Pastuh sejak kenal papa lagi ler, langsung x kenal tren ker bas ker. Haha. Pernah jugak merengek nak naik tren..tapi papa kata, nnti ler kita dah ada anak, anak dah besar baru kita naik tren..huhu..Ada ke patut..
Patutnya dah ada anak ler xnak naik tren kan?
Masa bercintan cintun, masa berdua2 ajer tu ler nak naik,
x payah ler ngan anak2 skali berasak2..
Sebenarnya itu alasan utk tidak memenuhi permintaanku itu.

Tetibakan, mama terniat lak nak tuntut janji, maner tau papa setuju lah plak. Itupun sebab dia nak tengok anak dara dia teruja jer.
So kami bersiap2 nak gi terjah SOGO naik Komuter..
Pertama kali dalam sejarah, sejak mama kenal papa...
kami naik tren, tapi kali ni ber3.
Pertama kali dalam sejarah keluarga ler kiranya nih..

Mula2 ke kaunter pembelian tiket..
Eh, kami beli kat mesin jer tau..buat2 macam terer


Dari Subang Jaya terus ke Bank Negara.
X payah tukar2...

Sabar menanti..

Agak xcited hokeh...

Wah..tren dah sampai...sempat ag snap
kena tinggal nnti padan ngan muka..haha..

Menten cun,,,
Buat macam bese2 jer. tapi xcited tuh..

Akhirnya tertunai jugak janji papa nak bawak anak dia naik komuter.

Masa odw pergi org x ramai, so kami xcited ler...Siap cakap pasni nak naik ag..tapi nak turun KL Sentral pastuh nak naik LRT lak g SOGO tuh..Yelah kalau naik komuter ni, jauh lak kan nak kena jalan. Masa kami sampai kat stesen Bank NEgara tu, hujan turun ngan amat lebat...payung x bawak, basah jugak nak lintas jalan tuh..

Then masa balik, boleh plak salah tren. Terpaksa kami patah balik ke KL Sentral, then tukar tren..masa tu org ramai yg teramat sangat. Kami xleh duduk sepanjang perjalanan. Dhiya lak tido..huhuhu..
Trus papa kata "Saya serik ler naik tren, pasnih xnak dah naik".haha
Tadi ken men seronok nak naik ag..skali xleh duduk, berasak dgn segala bau, trus papa serik.

Tapi asenya kalau dari Bank Negara trus ke Subang Jaya ni, xder ler kami x dpat duduk kot...
Len kali pun kalau nak naik tren trus jer ke Bank NEgara, x payah tukar2 dah...takut x dpt duduk pastuh berimpit ngan segala macam bau.

Tapikan...mama ase dah berani ni nak naik tren...Pasnih leh ler mama gi soping kat SOGO, papa jaga Dhiya kat rumah.hahahah....


Nota kaki:
PErcaya x, mama x pernah shopping tanpa papa???/ Pernah ler kuar ngan adik skali 2...tapi Mama rasa x seronok, nak jugak papa ngan Dhiya ada...

14 ulasan:

MRS. K berkata...

kite pon dah lama tak naik train..

ayah hadif byk kali dah janji nak bawak hadif naik train pegi klcc.. smpai skang tak jadi2 lagi.. huhuh

me prefer shoping ngan kawan2 opis kot..

MrS. F!zA berkata...

xsnok shopping la sbb banker tkde..nti tkleh lebih2..hihi

*mama nmpk cam kuwus sikit la..

Monahiryanti berkata...

hmm, rindu laa nak naik tren.. best! best!

amirah berkata...

musykil nih..sape yg tlng tgkp gmbr brtiga tuh?

BIONIC WOMEN berkata...

Amirah:
hahaha..gambar bertiga tu, suh pakcik duk seat depan kitaorg amikkan...selamber jer suh org..haha

e.l.i.z.@ berkata...

kalu naik komuter meme ramai sungguh ore..keli ajin gok naik 4 beranok..tp gak silap pilih waktu ore balik kijo hahahha ngok ngek dih

Nad @ MamaZakwan berkata...

eeee..jeles! eily nmpk kurus! :)
eily trus turun kat bank negara je..senang..takyah bersesak2 nak tukar2 tren..

eh , eily berenti kt kl sentral ke?
naik tren ape pulak ke sogo?

Lelord berkata...

Hhuhuhu dah biasa gak le soping berdua jek ngan najlaa, tu pun pasal papa jauh

BIONIC WOMEN berkata...

Nad:
Eily turun trus bank negara, tapi jauh jugak nak jalan kan? so bagitau kat papa len kali nak try turun kl sentral amik lrt benti stesen bandaraya, trus depan sogo tuh...

mamalieyna berkata...

hee...pengalaman tu..kak eina pun lama giler tak naik public transport ni..dedulu bujangan ada la...hermm tetiba rasa nak jln2 KL nek komuter jugak la..hehe..arif dh besar sket ok kot..ngee..

mama rifQy berkata...

na mmg da lame gile tak naik tren..ye laa..da la kat tengganuuu..mano la nak dapat tren

Cute MuM berkata...

dah lama tak naik tren.. last masa raya tahun lepas kot.. ikot mak pergi shopping kat Mid Valley..

cute mum percaya.. sebab cute mum pon tak pernah pergi shopping sendiri tanpa suami sejak dah kawin.. dengan adik & mak pon adalah beberapa kali jer..

Amy Syaquena berkata...

Amy x suka naik train , x tahu kenapa dari dulu lagi..pernah naik dari ampang park ke klcc..balik tu nak ke ofis balik sanggup jalan kakai..x tau la mabuk semacam..

ibuayahdamia berkata...

kita serupa!!!!
tak boleh keluar tanpa suami tersayang..rasa tak lengkap..cuma sekali sekala tu adalah keluar shopping sorang2...sebab kadang2 terapi shopping sorang2 tu perlu ada...kalau tak alarm bising jer memanjang!