Khamis, 31 Mac 2011

GELAK SAKAN - OSCAR'S OASIS

U oll pernah layan cerita OSCAR'S OASIS??
Ala cerita kartun baru kat DISNEY CHANNEL (615)
Lucu giler cerita tuh..
Mama ngan Dhiya ketawa terbahak2..

Memula dulu masa promo kan,
Mama macam x berkenan tau tengok kartun tu
Geli pun ada jugak tengok cicak tu asyik menjelir lidah

Tapi Dhiya selalu ketawa terbahak2 sengsorang depan tv
Siap cakap sengsorang " lucu..lucu"..haha
Mama pun macam teruja nak layan sama.
skali tengok, Pecah perut mama suka..



Kartun mengisahkan seekor Cicak dan beberapa haiwan lain
mencari air di padang pasir...Memang lucu ler...
Kalau u oll ada masa terluang, silalah tengok bersama anak tersayang
mesti u oll xkan menyesali moment itu

Sebenarnya...moment ketawa bersama2 ngan Dhiya tu
yg amat bermakna...Penawar segala duka dan derita
Hilang sekejap segala kepenatan, segala masalah bila dapat menikmati moment tuh.



Nota kaki:
Ketawa anak itu ubat yg paling mujarab..segala kesakitan akan hilang.
Terima kasih Ya Allah atas nikmat itu.

9 ulasan:

amirah berkata...

betul sgt2 eily..bila anak sihat, gembira, ketawa memang pengubat penat letih

dyea irdina berkata...

sbb tak sanggup nak gaduh ngan anak yg nak tgk chaneel kartun 24 jam maka sy dah disconnect channel tu yg ada kat umah chanell 611 jee..hehhehehe so tak dapat la nak try tgk citer tu

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis berkata...

tak pernah tengok pun, amboi bukan main algik anak dara psing...cute je

MamaRifqy berkata...

alalalalaaa Dhiya! lame auntie tak tengok dhiya..sory yaaa..auntie bizi sket!!

Monahiryanti berkata...

hmm, bila la nak rasa mcm tu ek??
*mood sedih..

Citarasa Rinduan berkata...

selamat malam...
chaneel 615, waktu siaran dalam jam berapa eik??

ayu pun suka layan kartun humor.....terapi bersama umai bila stress dgn kehidupan...

PS: dhiya cun sangat2 geramnya..

Lelord berkata...

huhuhu tetiba rindu ngan astro uwaaaaa

Ummi Salsabila berkata...

tak pernah tgk lg citer ni..

suka sentence yg last.ketawa anak membahagiakan..anak gembira,kita pun gembira ;)

hezrina83 berkata...

wahhh besar dah anak dara tuh ek??hikhik..eh eily nie mummy maira..tau tak sedihnie mummy terdelete semua akaun lama n blog2 lama.pjg citernya..nnt eily follow blog2 mummy kay..mummy nak letak dalam bloglist.teseion maaa..

dahlah banyak gla info mcm2 dalam blog lama.tak bleh undelete sebab terdelete akaun/email..menci tol