Isnin, 14 Mac 2011

RAMBUT PUN KARTUN


Sejak akhir2 ni Dhiya dah suka ikat rambut. Mama pun turut suka, sebab nampak kemas.
So, mama kenalah gi menerjah kedai2 accessories pas nih,
cari klip2, dan pengikat rambut yg cantik.
Maklum ler yg lepas2 tu ntah maner dah di campaknya oleh Dhiya..

tapi u oll nak tau x, kerenah anak dara sorang ni.
Dia nak ikat rambut dengan 2 fesen jer...
Siap wat request tau. Biasanya Dhiya akan kata,

"Mama, arini nak ikat rambut macam Blossom"
or 
"Mama, ikat macam Bubbles, tau".

Huhuhuh...semuanya kerana pengaruh POWERPUFFGIRLS tau..huhu.
Mamanya ni terpaksa ler menggoogle cari yg maner 1 Blossom,
yg maner 1 Bubbles..(Anak lagi advance pada mak)
Almaklum ler zaman mama kecik2 dulu takde PPG ni, Astro pun xder
so maner lah mama kenal Blossom ker Bubbles ker (HEHE)
Anak punyer pasal gigih mama mencari info tau?
Xnak ler menampakkan ketinggalan zman maknya kat anaknya..hehe
Kang kalau salah kang kena marah plak, badmood plak..huhu..
Tu pun mujur dia nak ikat, selama ni mama geram tengok rambut dia tu mengerbang jer.hehe


Yg ni Blossom


Yg ni Bubbles

So, kalau Dhiya kata nak ikat macam Blossom tu kena ikat 1, tinggi2 pastu kena letak riben or accessories
Kalau ikat macam Bubbles kena ikat 2..

Ni gaya2 bubbles

Gaya blossom
(Gambar ke2 tu, pengikat rambut Dhiya dah dekat sama ngan bunga belakang dia tuh)


Anak u oll ada banyak songeh macam nih? Xder kan...
Anak dara mama ni songeh terlebey sudah...haha
Yg paling lucu, pas siap mama ikat rambut dia, Dhiya akan tanya..
"Mama, Dhiya nampak sama x ngan Blossom or Bubbles?Cantik kan Dhiya arini?"
Tergelak sengsorang mama..."Cantik, anak mama memang cantik"
(Kalau mak nyer x puji, saper lagi nak puji kan?)

Macam2 anak zaman sekarang ni, mak nya kena peka 2x ganda tau.
Tapi seb bek ler pengaruh yg baik yg diikutnya...
Ok ler tu kan..turutkan ajer


Nota kaki:
Masa gi SOGO aritu, Dhiya jumpa baju PPG, siap order ngan papa nak beli...Tp kiut2 jugak baju PPG nih. Harga pun xder ler mahal sangat. Masih mampu beli, so nnti gaji papa janji nak beli.

9 ulasan:

ibuayahdamia berkata...

nasib ler anak2 dara kak ayu tak kisah ikat cam mana..nak buat cam mana...hehe

wahh demand yer dhiya ni..tak pe tak pe..tu menunjukkan dhiya dah makin besar

mama rifQy berkata...

wahh..makin bijak n makin demnad niee eily!!!

Diyana berkata...

hihi..pandai dah dhiya ek nak melawa..;)

dinor's family berkata...

dhiya ni same la dgn anak dara ibu sorang tu masa kecik rambut panjang n keringting lg, suka ikat gak.tp bla dah besar n bsek. trus potong pendek senang nak jaga.......

http://aniesandyou.blogspot.com berkata...

tu hint utk belikan baju raya tu ... ;-)

Jeely jelly berkata...

comelnyeeeee :) mama dhiya x ikat rambut cm bubbles n blossom ke ? :)

mamalieyna berkata...

comel!

anak2 skrg advance betul..hehe..kita plak terasa ketinggalan dan terpaksa search2 plak..ekeke..

gmbr last sangat comel!

-Nureen- berkata...

comel... demand jgk si comel ni yerr.. sama cam elly mmg demand tambah2 bab nk pakaikan baju.. rambutlak ikut mood bila mood x ok x bg sikat klau ok siap suruh sanggulkan lg...

mummysyafie berkata...

memang pun, skrg ni byk pengaruh tv tuk anak²..