Ahad, 13 Mac 2011

KONSERT HORE-HORE AZNIL

Ni kes x sabar dan xcited ek. X sabar2 nak hupdate aktiviti weekend kami yg best. Apalagi kalau bukan berdating bersama Aznil Hj Nawawi di Taman Tasik Titiwangsa. Best tau konsert tu. Selain dari pengalaman pertama kami sekuarga menhadiri konsert, teruja jugak tengok Dhiya hepi.

Konsert agak lewat skit start, Dhiya x abis2 tanya, mana Uncle Aznil ni, mana uncle Aznil nih..
Dhiya lagi bertambah2 xcited bila duk kat depan pentas ngan budak2 lain. Seronok mama tengok keletah dia berkawan. Tapi masa memula testing sound tu, Dhiya dah nak menangis sebab kuat takut bunyi kuat.

Sampai2 tu bergambar ngan kereta skuad era nih.
Kami dapat parking best punyer tau, dekat giler ngan pentas.

Pentas..

Memula dapat tempat duduk yg x best..
Yelah tiket complimentary, xleh ler budget tempat duduk best.
Lagipun masa kami masuk, org dah ramai. 
Dapat tempat duduk belakang2 dah.
Tapi pastuh, sebab masa dowang suh penuhkan tempat duduk
Kami dpat ke depan..mungkin x ramai kot yg beli..

Pastuh, kanak2 leh duduk kat depan stage tau.
Dhiya nak duk kat sini, so mama tinggalkan dia ngan bebudak lain.
Mama duk belakang skit, tempat parent yg menunggu..
(Muka Dhiya kelat jer, Uncle Aznil dia x muncul ag)

Shoot dr belakang...tengok Dhiya x nangis pun .
Hepi plak sebab ramai kawan..
Leh gi sekolah dah tahun depan, yea sayang.

UNcle Aznil dah keluar..
Suka sangat pembukaan lagu hore2 tuh.
Happening....
Aznil dressing ala Korean
Dari VT disediakan, dia memang nak berhajat nak dressing ala korean star.

Haziq si banyak celoteh pun ada..
Lucu jugak budak nih.
Sketsa Haziq dan Ahmad kassan.
Kengkonon cerita Aznil zaman kanak2 dulu.
Yg lucunya, masa Ahmad kassan nari tu, 
Dhiya jerit, "Mama Amat acan"..hahahaha..
Kenal plak dia ngan Ahmad Kassan nih.


Aznil masa nyanyi lagu Hujan
Masa ni Aznil muncul dari kawasan penonton...
Sebelum nyanyi lagu hujan ler nih.

Nyanyi lagu2 Allahyarham sudirman..
Pakai, mekap semuanya macam Sudirman.

Banyak ag ler cerita best yg mama x sempat snap, sebab mama perhatikan Dhiya lagi. Papa kat seat belakang. Suka sangat masa Lan nyanyi lagu Jeritan Batinku. Tapi x puas hati masa tu, sound probs ler.
Sound kuat giler, Seb bek ler suara Lan tu lantang..leh ler cover. 
Sound system memang x best sangat malam ni..Kekadang over kuat...

Part mama paling suka tentulah part yg penonton menang barangan HABIB JEWELs bernilai RM50,000..
Papa siap kata, "Nper x angkat tangan naik ke pentas"..hehe..
Pastuh ada penonton yg menang pakej umrah...
Ada yg dapat teddy bear dari Aznil sampai 5 or 6 ekor..
Then kemuncaknya, cabutan bertuah dapat sebuah MYVI..
best giler...Jeles mama...
Then part sedey mestiler part sumbangan Aznil utk kanak2 malang yg ada masalh jantung..
Aznil sumbangkan RM30, 000 hasil konsert malam tu kat baby tu, jalani pembedahan.

Secara keseluruhannya, sangat enjoy n happy layan konsert Aznil kali ni.
Aznil memang Da BOMB...memang pandai menghiburkan...
Memula ingatkan x dapat tengok dh konsert sebab petang tu ujan lebat teramat...
Dhiya pun, dalam kete asyik ngomel, tadi Uncle Aznil nyanyi depan Dhiya..hehe

So....berjuta-juta terima kasih kat NUFFNANG sebab bagi tiket free kat mama..
Tengok entry nih..(KLIK)


Nota kaki:
Meluangkan masa bersama keluarga tercinta adalah moment yg terindah...biar apapun aktivitinya.


*sowi gambar blurry skit, mama x pandai ag ler setting utk night..huhu

5 ulasan:

MrS. F!zA berkata...

walah!!!kita pon minat pak nil! kompom da bomb punya.

*dhiya dh blh gi skool ni.

Diyana berkata...

uish bestnye eh tgk..happening gile

Wansteddy Tales berkata...

Sangat besh kan.. wan xjumpa kaunter astro gempak. yg ada masa tu era.fm je. damia lak wat pangai. sudahnya lepas peluang nk dok kat konsert tu. masa wan smpi leh parking kat parking lot. n xde yg parking kat bahu jalan. nk gerak balik, tengok dah bnyk kete kat bahu jalan. sempat tgk dina era.fm dok dlm kete era tu. tp wan xamik pica pn, kalut cari tix free tu hahah... kalu x, leh kita borak2 kan eily huhu

Pn. Zana berkata...

oo. nak pegi sini ek ptg sabtu tu..:) okey la tuh Dhiya dh boleh duk situ sorg2..:)

** boleh la tu pegi school next year.:)

e.l.i.z.@ berkata...

wahhhh syioknyooo...baru nk tanyo g lagumano..rupanya dpt tiket dr nuff..bestnyooooo