Selasa, 15 Mac 2011

MY FIRST SAND ART

First time Dhiya wat aktiviti sand art nih. Memang teruja, mama dia pun turut teruja.
selalunya sand art ni ada kat kawasan playground, so Dhiya akan lebih tertarik ngan playground tu dari buat aktiviti nih. Masa gi Carefour Subang Jaya ni, jumpa ler tempat buat ni.
Tanya Dhiya nak try x? Dhiya kata nak..
so pengalaman baru buat Dhiya nih

Dhiya pilih gambar sendiri...
Cute, mama suka gambar tuh..
RM5 sekeping gambar

Gigih mama nak cabut sticker tu.
Kalau suh Dhiya buat takut koyak semuanya..hehe

Mama pun xcited hokeh..

Ni first time so mama kena ler bantu ang ajar mane yg patut.

Gigih Dhiya pilih warna...
Semua warna pilihan dia..mama tukang pegang kertas jer
Tukang cabut sticker skali..hehe

Cantik x Dhiya buat???
Not bad kan???
Tapi ni baru separuh jalan

Kusyuk anak mama..
Dhiya berhati2, takut pasir tu tumpah..
Utk siapkan gambar tu, Dhiya guna semua warna yg ada kat situ..
Bagus anak mama..kreatif

Yesss...dah siap...
Cantik x? Cantik x?

Pandai anak mama...
Nnti mama framekan tau..gantung kat bilik Dhiya.
Ni adalah sand art pertama Dhiya..
Good job, girl.

Ekceli sand art ni bagus jugak kan.. Anak2 leh kenal warna dan meransang kekretifan mereka.
Nak googled ler cara buat pasir berwarna tuh, 
pasnih leh ler Dhiya men sampai lebam..haha

Nota kaki::
Setiap ibubapa dambakan anak yg bijak, kreatif dan innovatif, 
Sebenarnya terpulang pada kita sebagai parent camner kita bentuk anak kita.



4 ulasan:

MRS. K berkata...

cantik..kemas jek...
anty ni kurang sabar la dhiya, takleh buat keje2 camni.. huhu

Mama Hanim berkata...

pandai dhiya kan..bagus2..

MrS. F!zA berkata...

teliti benar dhiya buat..cool je..

ADEEYA berkata...

Sand art hihi duli hari2 habis duit main ni.:D