Rabu, 9 Mac 2011

AMBO KOYA!!!

Harap jangan ler ada yg meluat baca entry mengkoyakan diri ini. Terkoya sekejap setelah membaca beberapa komen kengkawan semalam..hehe...Kembang semangkuk dah nih.

Komen2 membina ini sangat mengujakan mama hokeh...
terasa diriku begitu berharga..hahaha.
Terima kasih x terhingga atas keprihatinan kawan2 itu...
bukan senangkan nak dapatkan keprihatinan org..




Adakah kerana gambar ini, yg membuatkan mereka kata mama nampak kuwusssss? Suka ni, suka ni..
Kuwus kah daku?

Hakikat kebenarannya, mama x kurus pun asenya. Mungkin gambar tu diambil dari sudut yg buat mama nampak kurus kot. Tapi camner pun bersemangat jugak nak gi timbang nih. Weight scale kat umah ni dah jahanam dah...

Mama x berdiet maner pun, makan ubat2 pun xder kecuali amalkan teh hijau + madu. tapi dah lama mama amalkan, dah abis pun sekotak teh hijau BOH tu...
Plak tu, baru kelmarin papa kata, sejak akhir2 ni mama kuat makan..Dah tu nak kurus tang maner kan?
So jangan ler percayakan gambar semata ek..nnti mama g timbang, tengok aper resultnya.

Tapikan, tapikan...bersemangat ler plak nak menguruskan badan bila ada yg puji gitu..huhuhu..
kena buktikan nih..chaiyok eily, chaiyok....(mesti kurus sebelum raya)

Nota kaki:
Baju raya x tau nak antar kat maner nih...saper ada cadangan????

*Dulu pernah cakap kat papa, kalau mama kurus pas bersalin, nak pakai kebaya, tapi x kurus2 ag. keyakinan xder lagi ler, xtau nak sorok maner sparepart..huhu

12 ulasan:

MrS. F!zA berkata...

haha mungkin kot:p

tp kita nmpk kuwus tang perut n pipi.. aduhai eily kalo xbetol kuwus tang mana eily sorok lemak2 tu..ha jawap..haha

Nad @ MamaZakwan berkata...

hehehe..btul la!
kene ikut jejak langkah eily ni, heheh...

anto tempah kat mamalieyna la..
cepat2, sblm ramai yg antor ni, hehe

amirah berkata...

aah, dalam gamba tu mmng kuwus gilerrr..jom diet..!!

Pn. Zana berkata...

jom diet jom..:)

sue a.k.a umi akif berkata...

jom pakat diet!!..suke pon berangan nk pkai kebaya lpas bersalin...sempat la pkai skali bl ank dh kat setahun tp skrg dh xbley huhuhu...

ibuayahdamia berkata...

bagus bagus...bestkan kalau aderorg puji kita kurus...memang terasa nak kurus lagi!!!
chaiyok chaiyok eily..yakin boeh..kak ayu jadi pom pom girl ni!!

AngahSayang2314 berkata...

wahhh mungkin gak kot tue yg nampak kurus tue..tp kalau betul apa salahnya kan???

Monahiryanti berkata...

tapi betul laa elly.. mmg gambar tu nmpak kurus gilerr.. harus jeles nih.. harus..
owh, baju raya tak beli pun lagi.. lambat lagi laa elly..

http://aniesandyou.blogspot.com berkata...

fitness center kt kota damansara - menara axis- ada wat offer. sign up just rm30 harga asal rm200++ utk sebln

Citarasa Rinduan berkata...

wahh....baju raya, ayu pun tak tau nak tempah mana

ala....awak mmg kurus..lainlah ayu..sentiasa gemuk dan katek....hehehe

Mama Zharfan berkata...

me nampak u kurus jer tu hehehe

nak menang purse clarks ori? jom vote!

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis berkata...

ye la nampak kurus la eily....kita pun makin di pam2 plak lagik plak rajin masak bawak bekal ke opis...best naik komuter sama dengan aktiviti kami b4 this