Jumaat, 18 Mac 2011

SUSTAGEN ROADSHOW

 Hari selasa ritu, papa ajak gi Midvalley.
Sajer2  jengjalan utk ilangkan boring katanya.
Nak bersoping, poket agak kempis. wakakah.
Nak balik kg, sempena cuti sekolah ni, papa masin ada kelas tuisen sampai rabu.

Masa jengjalan soping tingkap tuh, terserempak plak ngan
Meadjohnson@sustagen roadshow nih..
apa ag, Dhiya memang xcited kalau ada menda gini..
Mama ngan papa plak suka melayan kerenah budak kecik tu

Memula kena timbang berat ngan ukur tinggi..
siap ada report card tau.
Tapi x snap plak dah report card tuh

 Pastuh sesi berjumpa paed or nutrisionist (eh betul ker eja)
Dhiya punyer report bagus : tinggi ngan berat ngam ngan usianya

Pastuh, sesi bermain bermacam game pun bermula

 Game cari sayur dan buahan2 seperti gambar dalam card yg diberikan..
Dhiya dapat full marks...
semuanya betul...bagus anak mama

 Then kena feed budak ni makan

 Pastuh game masak nasi goreng yg berkhasiat.

 Game baling2...say no to junk food
 Game tembak2: shoot makanan berkhasiat

 Sesi bergambar

 Mamanya nak enterprem

 X suka ler baju tu..
Mama nampak gemuk..huhu
X nak pakai dah pasnih

 Dapat cop sebab finish the games

 Dapat goodies bag
ada sample susu..boleh ler Dhiya try..
mana ler tau, tukar ke Sustagen lak pasnih

Cop..Sustagen 100%.
hehehe



Nota kaki:
Terbekenan kat blouse kat MEtrojaya, tapi skali nengok harganya, alamak...
x sanggup ler plak nak beli.hehe..
Bila dah ada anak nih, bila beli baju anak mahal2 x pernah ase bersalah, kalau baju maknya yg mahal
ase x sampai hati plak nak beli..huhuhu..apakah??

7 ulasan:

MRS. K berkata...

dah lama tak pegi midV..huuhu

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis berkata...

wah bestnya nape la kalo kita pi shoping tak pernah plak terserempak dengan benda2 gini

ummiaqeef berkata...

selalu mmg mcm tu kan? ngape ek? hahahaha..

mamalieyna berkata...

hiks...siap ada cop ye..^_^

ooh dhiya mmg budak bijaklah!

dyea irdina berkata...

tgk si dhiya ni geram betul la..arap2 yg dlm perut ni pun gegirl la...nama pun dhiya jugak tau..hehheheh dah 6 taun simpan nama ni tp tak leh nak guna sbb kuo semua hero

Monahiryanti berkata...

comel laa cop kat tangan dhiya tuh.. hahaha..

wan nurul hezrina abd halim berkata...

wah sustagen 100%tuh..nampak sportingjer dhiya..kalau maira tak taulah kari hungga kemana..berat n tinggi ideal oklahkan.takut gak terlebih kecik2 dah obes.tuh mslah utama di msia.kanak1pun obes dah..