Jumaat, 1 April 2011

APRIL FOOL- ZAMAN DOLU2

Ada ker yg sambut April Fool nih???
Jangan ler sambut April Fool tau, x baik.
X pasal2 ada yg lemah jantung tu semakin lemah ler jantungnya
silap haribulan....Al-Fatihah tau..

Dulu2 masa kecik2 kan..
Masa bebaru tau erti April Fool ni.
Amat ler xcited x hengat. Masa tu zaman sekolah rendah.
Ada ler cikgu cina kat sekolah mama time tuh.
Dia ler yg ajar bab2 April Fool nih.

Xleh nak salahkan dia jugak ler kan, mama terjebak.
Ingat lagi...masa tu darjah 6..
(Sila ler imbas zaman2 pakai baju sekolah kain biru tua)..hehe
Kami sekelas pakat2 nak kenakan cikgu kelas..

Kami gi basahkan papan hitam ngan air sebelum cikgu kelas masuk
Dah abis intro dia nak ngajar tuh, time nak tulis kat papan hitam
Puas dia tenyeh2 kapur tu kat papan hitam, skit pun x terbekas
Kami pun sepakat jerit ... "April Fool"

Nak tau aper jadi???
Kami sekelas kena denda berdiri atas kerusi
tengah padang plak tu. malu giler biler semua org tengok
kami junjung kerusi bawak ke padang pastu kena jemur kat padang
huhuu..semua nangis time tuh.
Sebelum tuh, puas dah kami kena ceramah agama...

Pastuh seb bek ler ada cikgu cina tu..
Dia gi mintak maaf kat Cikgu kelas mama
Then bagitau, dia yg ajar kat kitaorang April Fool tu..

Pastuh cikgu cina tu cakap kat kitaorang:
"Kamu semua agak2 ler, bila nak kenakan orang..
yang kamu gi kenakan cikgu yg garang tu naper???"

Huawaaaaahuwaaa,,,maner ler kami tau yg bukan semua org sambut April Fool
Itulah first and last buat dajal April Fool nih..serik dahhh

TErjumpa gambar lama nih
Masa ni darjah 5 ke 6..ngn kawan karib zaman sekolah dan cikgu 
tapi bukan cikgu yg terkena tu yea
hehehe..jangan ketawakan muka innocent  itu

Tapi kan, bila semakin dewasa
Sekolah menengah pun kat sekolah Agama..
Barulah jelas dan terang di mata dan hati, betapa x bagusnya April Fool tuh.

Yg kita nak ikut idea barat tu naper kan??
Tetiba jer ada hari utk kenakan orang...x patut..x patut..

Nota kaki:
Ape2 pun....kenangan dan pengalaman mematangkan kita

6 ulasan:

MrS. F!zA berkata...

aah tula dlu2 sikit2 nk aprilfool..haihhh..mmg naif sgguh zaman sklh dlu

Wansteddy Tales berkata...

1 kelas terlibat! hahahah... notty gak eily zmn muda rumaja dulu ya. kawan wan punya plan lagi ganas. dia tabur 1 plastik beg penuh kulit kuaci atas tilam member dia. member dah la penat baru balik exam, elok landing je (badan besar) habis terabur satu bilik kulit kuaci! tension je kena bersihkan semula. nk kenakan org pn xpk kesan haish...

amirah berkata...

ada kenangan april fool ek eily..sy x de.takpela, masa tu taktau kan..

eB ezrin berkata...

nak gelak gaks... ha ha ha... ;p
comei aper ? ;p

dinor's family berkata...

xpenah sambut la april fool.tp ada gak kenangan pahit manisnya ye....

mama rifQy berkata...

aaahh..idea barat kan??dulu na pon buat gak april fool kat org..sekarang baru tauuuu..xelokkkk!!