Khamis, 7 April 2011

EDISI BUAT TERLIUR- PAU GORENG

Dah nak petang ni kan???
Mesti ada yg terbayang2 menu minum petang nnti..
almaklum ler, lunch pun dah sudah....

Ni cerita minum petang hari aper ek???(Lupa lak)
Hari selasa asenya...PAU GORENG INTI KACANG MERAH..
Dah lama nak buat sebenarnya..tapi kemalasan melanda..
Kacang merah dah lama beli pun..

Pepagi ag mama rendam kacang merah..sebab kalau x rendam trus
alamatnya x jadi ler lagi buat kuih tu petangnya..


Inti kacang yg dah siap..tunggu letak dalam pau ajer.


Yg ni tengah rehatkan doh...
lum letak inti ag

X pernah nak menjadi, nak buat macam pau yg cantik2 atas tuh.
Tangan mama ini memang tiada kesenian dan kebudayaan sungguh..huhu
Ada sesaper leh ajar camner nak buat atas tuh?


Nak jugak menyibuk..Pembantu cilik mama nih..
Skali dapat kat dia hancur doh tu..tapi seb bek dia x kacau 
kuih mama..


Nak tengok hasilnya????
X terliur ker nnti??? heheehe..
Sedap tau layan petang2 ngan teo panas sambil tgk drama kat tv3
Inti dia xyah cakap ler..penuh dan padat
Kalau beli kat kedai tu, skit jer inti dalamnya..x puas menikmatinya


Tu dia..pau goreng mama + Dhiya..

Seterusnya adalah adegan mengetuk pintu jiran...
Rugi ooo u oll x jadi jiran mama..hahaha...angkat bakul sendiri ek..


Nota kaki:
Tengah pikir nak buat aper minum petang nih...
Dalam kepala ni ada nak test buat sesuatu, tapi x cukup bahan

11 ulasan:

Farra Dhelina berkata...

salam kenalan..

wawww...mcm sedap lah..mkn panas2 ni..sedap kan!!

mummysyafie berkata...

selama ni mmg nor tak pernah makan taw. kalau jumpa takde hati pun nak beli..tapi ntah camne ada meeting hari jumaat tu...weols disajikan ngan pau goreng ni, time tu tgh lapar.apa lagi..bedal la kan. sekali rasa..mak aii..sedappp..terus tanpa malu mintak lagi. hihihi...

hezrina83 berkata...

chanteknyer bentuk pau tuh...tak bleh komen??ok jerk masuk komen nyer=)aah nak pakai lin lainlah senang..maira dah ilangkan broadband2

MrS. F!zA berkata...

meletopsss!! rajin giler.. jom jiran!ekeke

Monahiryanti berkata...

cam pelik skit laa.. entry tulih ari selasa.. dah terang2 tarikh post ari khamis.. betul laa budak elly nih..

mamalieyna berkata...

wow...rajinlah..nnti kak eina dtg umah buat ni eh..hehe...tak pernh buat ...cam best jer..^_^

AkaQ Bee berkata...

hui tk de seni pun rajin kira okey lah..hakhak nak duk sana njk jd jiran dapat pau hari2 hekhek

kayyana berkata...

wah.. menjadi jugak pau goreng yerk.. bentuk cantik2 goreng bulat jugak rupanye kan

Bionic women berkata...

Kayyana:
Yg cantik tu terpaksa di kebelakangkan..haha..sebab x jadi sangat..malu i

ibuayahdamia berkata...

walla....respect lah ngan eily...rajin tahap gaban nibuat pau goreng ni...

nampak sgt sedap...nanti nak intai2 lah resepi tu

MamaRifqy berkata...

adusss..mmg rajin sungguh la eily nih..tak paham naaa..sbb rajin sgt buat kuih2 bagai nih!!