Jumaat, 29 April 2011

PENGUBAT STRESS

Kelmarin baru gi klinik...(nnti nak cerita ler pasal klinik ni)
Doc bagi penerangan dan penjelasan yg cukup jelas
apa yg pasti masalah hormon lagi..huhu

Kalau kengkawan lain duk kecoh nak menambah baby
MRs.K siap gi babymoon lagi, Nad pun dah dapat..
Tapi mama masih lagi berjuang dengan masalah hormon. huhu.
Kalau setakat sebulan x datang puan P tu, x payah ler heran
x perlu tergopoh gapah cari pregnancy test ek.

Xtau ler bila bermulanya masalh hormon nih..baru lagi asenya
start ada masalh ngan peot akhir tahun lepas..
Doc kata mungkin masalah ni akan kekal, mgkin jugak sementra

Doc kata sebab utamanya mama stress...
Stress ker???? haaaaa...ingat senang ker jadi surirumah? stress tau
Doc suh mama workout, keluarkan diri dari stress tu
Nak keluar camno ek, mama xtau tang maner mama stress tu. huhu

Nak gi bercuti, idok ler sesuai buat sementara waktu ni
xper, cuti sekolah dah dekat ni, bleh ler bercuti di kampung.
komfem tenang....
Nak gi shopping, peruntukan x der sementra waktu nih
tapi menda pertama terbayang dalam kepala utk workout from stress ni
ialah kopi.....

Mama suka kopi ni...kopi wanis, Gold choice
sedappp..
Yg lain tu pening pala pulak kalau minum.

ni 1 ag...best sangat layan
MILDURA white coffee cappucino, Cosway

Mama cuba elakkan kopi sebab nak try to conceive kan
orang kata x beberapa elok...tapi ni terapi terbaik utk stress
mama suka hidu bau kopi panas, sambil pejam mata macam dalam iklan nescafe
Tapi idok ler hari2 minum...nnti sakit kepala.

Oldtown coffee plak masyuk minum kat kedainya..
yg 3 in 1 tu x sesedap kat kedai..hehe..(lama plak asenya x serbu oldtown)
Jom papa.........

U oll buat aper ek kalau stress??? 


Nota kaki:
Gi jumpa doc tu, ngan penerangan panjang lebar, siap lukis2 rajah lagi, 
2 jenis ubat dapat hanya RM25. sangat puas hati, doc baik lak tu.

Bulan lepas gi 1 klinik lain, x puas hati langsung cara dia xplain..macam nak xnak jer cakap
RM150..huhu..xkan pegi dah klinik tu. 
Baik gi jumpa Dr. Kamal trus (Gynae kat DDMC, my fav gynae) mahal pun puas hati. 

7 ulasan:

Citarasa Rinduan berkata...

kalau ayu.. suka ambil gambar.. baru hilang stress ayu..

PS; ayu tak boleh minum kopi, sepertimu jua.. sakit kepala.. sbb tu nescafe pun ayu tak pernah minum

amirah berkata...

takpe eily...nanti kita pregnant sesama ek..

Pn. Zana berkata...

stress ehh? sy xsuke sgt minum kopi ni. kalu stress sy suke buat kije umah ..haha. :P sabar yeee

Lelord berkata...

suka makan cekelat...ehhh salah satu cara hilang stress buat kek cekelat
biler bakar dan dahada bau semerbak kita akan tersenyum dan hilang stress...

Monahiryanti berkata...

nak pregnant jugak!! tunggu elly tunggu.. sesama ye..

Diyana berkata...

diyana klu stress pegi mandi..kemudian tidur utk 1-2 jam..sangat relief aje rsnye lepas bgn tidur tu..;)

MamaRifqy berkata...

macam same je ngan mslh naa!! na mmg mslh gak ngan encik peot!!!heeheeee