Isnin, 18 April 2011

KURUSKAH SAYA?

Sejak 2 menjak ni, ada jugak ler yg duk bisik2 kata mama 'sedikit kurus'.
Walaupun sedikit jer, tapi hati ni kembang x hengat punyer.
Kuruskah aku????? Well, ukur baju kat badan sendiri okeh..(perasan ni)

Kekembangan dan kekempisan hidung bila dikata kurus tidak dapat dibendung lagi,
siang malam asyik terngiyang2 orang kata kurus tu.
Gila sasau dibuatnya...bukan senang tu, dah bertahun2 menunggu orang kata gitu.
(wahhh, padahal yg tegur tu sorang jer, plak tu tegur gambor jer bkn nengok real)

X kesoh ler, janji ada jugok org nak kata kurus kan?kan?
Tapi, hakikat sebenornya, idok ler seindah kata2 itu,
bkn senang nok, mok ni nak kurus
x caya cuba nengok ni..cer tengok, cer tengok....

Eh tapi...sebelum tu kena tengok cerita dulu2 dlm entry nih:
http://violetgloves.blogspot.com/2010/07/kronologi-berat-mama-in-kg.html

 Pastu baru leh layan yg terkini....

26.07.2010


11/10/2010


11/01/2011

13/03/2011

11/04/2011
Boleh percaya ker kat mesin hok kena masuk duit 20sen nih??
wahhh.. x hengat dunia, mesin plak di salahkan....
Bilalah nak capai target 55kg???? Asyik 6 jer pangkal no tu, bila nak 5nyer?


Haaaaaaaaaaa...saper kata mama kuyussss? xder maknanya okeh.
Macam roller coster..turun naik, turun naik..hakikatnya lagi truk dr tahun lepas
Siyesly, kalau pangkal no tu jadi 5, memang mama akan melompat keriangan 
x hengat dunia sampai terkena kipas syiling tau.
Tapi payah benor, bila sipi2 nak jadi 5 dia naik smula,..huhuh
Tapikan...mesin tu pun mungkin boleh diraguikan????kan? kan?
Setuju x ngan mama...pleasseee ler setuju, amik hati ler skit ek.(nyampah)
Aiiii...bilalah 'dacing' penimbang kat rumah ni yg hancur berkecai nak diganti.
tu yg kurang motivasi kotttt???..

Pssst: Papa, tolong ler beli weighting scale yg baru..lama dah umah kita ni xder dacing. Yg kena masuk duit ni menipu nih..hahah
beli yg digital ek, x mau yg ada jarum. Bleh x, bleh X? huahuahua


Nota kaki:
Sesungguhnya, dah turun 1 kg tu pun payah..hadoiiii...Camno nih???? tulunnnnnn

13 ulasan:

MrS. F!zA berkata...

wah senangnya turun naik..kita ni diet punya lama makan masa berbulan dah tp trunnya baru sekilo..

mama tisya berkata...

eily tgi...rsnye ok tu..bole turun ke angka pangkal 5 tu..kita pn kena turunkn berat gk ni..dh mok2..mkn free manjang....hahaha

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ berkata...

cayok2 kita pon dok plan nak kuruskan tapi happy cakap nak preggy right so tak yang diet sangat cuma maintain je takot melambung2 cam belon plak, lebey kurang berat kita je eily, tapi eily mesti tinggi lagik kan

Pn. Zana berkata...

sy pun nak pangkal 5! :) tp x dpt pung lagi ..:)

Nad @ MamaZakwan berkata...

ala, ok la tu..selagi bmi ok, takde la nak riso2,huhu...cam kite ni lain la... ;p

Monahiryanti berkata...

hahaha.. masalah kita adalah sama.. asik2 pangkalnya tu nombor 6 jek.. ntah bila laa nak tuko ke nombor 5.. kan? kan?

Zaidah berkata...

samalah kita...bilalah nak kurus nie....huhuhuhu

amirah berkata...

takpe eily..boleh lagi..jom2..hehe

AngahSayang2314 berkata...

wahh badan turun naik yer..senang tul jaga yerrrr

nabilah_2908 berkata...

bagus juga penimbng ni..siap kira berat air dalam badan... :)

tul la..kalau ragu2 baik beli mesin penimbng sendiri..letak kat rumah.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak ;
LAUK MALAS

Lelord berkata...

uwaaaa sedang menuju puncak ni, harap2 jgn la masuk angka "6"

Diyana berkata...

oh hasrat yg terpaksa dilupakan smpi tahun dpn...huhu

wan nurul hezrina berkata...

tapikan kekadang penimbangnie tak smalah eily..try g klinik nyer.yang pasaraya tak tahulah btulker tak..mcm nie anggapjer penimbag tuh yang salah=)