Selasa, 12 April 2011

NEW LOOK - VERSI AMOI

Saper punyer new look???
Saper ag...si kecik Dhiya Khairina lerrrrr..

 Dapat agak x new look tang maner????

Anak u oll ada masalah x nak gi saloon or kedai gunting rambut?
Ya Allah, kalau ngan Dhiya nih...punyer ler payah..
Puas pujuk..puas paksa...
Kekadang dari rumah ni macam2 dah janji ngan dia..
Setuju bukan men ag..mama pun lega dengar...
Tapi bila sampai depan kedai..mulalah lari, menjerit, memangis
sudahnya x jugak potong...

Ujung rambut Dhiya dah rosak tau...kusut kalau nak sikat
mama x berani sangat nak potongnya, sebab rambut Dhiya kerinting kat bawah
kang senget benget jadinya..
Tapi kali ni..ku gagahkan jua tangan x berseni ini utk menyenikan rambut Dhiya

Dan jadi seperti ini....
Cantik x fesen baru rambut saya????

Tapinya.....nak bagitau u oll nih..
Nak buleh potong seciput itu punyer ler banyak dugaan
Duduknya x pernah diam, sekejap pusing kanan, sekejap kiri
sekejap dia g amik sikat, sekajap dia cuba capai gunting kat tangan kita
lantak ler..mujur jugak rambut kerinting, kalau senget pun org x perasan..haha

Tengok tu, muka x puas hati ngan jambul kat depan..haha
Dhiya tanya mama:
"Mama...ada gaya macam Bubbles lagi x Dhiya???"

huhuhu,,, upenya dia xnak gunting sebab takut xleh ikat macam Powerpuff girls..hadoooii..


Nota kaki:
U oll ada tips x nak mudahkan anak gi saloon or kedai gunting???
Umpan mainan Dhiya x terima hokeh....

15 ulasan:

MrS. F!zA berkata...

ok la tu..kemas sikit..tk ggu mata..kekeke

http://aniesandyou.blogspot.com berkata...

sejibik cm rambut anies ms kicik2 dulu

MRS. K berkata...

haha.. hadif pon takleh potong rambut kat kedai.. menjerit bukan main lagi

ibuayahdamia berkata...

hehe...tips kak ayu kenalah puji2 sikit...baru duduk diam...aleesya + ayyunie paling terkejut atau takut masa blow jer...

dulu2 kecik2 anak2 kak ayu takut gak..makin besar ni makin ok jer dah gi saloon:)

amirah berkata...

comel la rambut baru dhiya..tktau ler nak bagi tips apa eily.tapi aritu ada baca satu blog pasal satu salon.kat mana dah lupa dah.khas untuk budak2.sebab kat situ ada mcm2 benda untuk budak2 yg boleh attract dorang..

Amy Syaquena berkata...

ala comelnya dia..sorry dear amy x de tips la sebab x pernah melaluinya lagi..

dinor's family berkata...

ibu ada sorang anak dara kat rmh ni...kecik2 rmbut panjang keringting suka ibu tgk,tp bila dah bsek. rmbt trus pendek senang nak urus...tp dhiya biar la panjang rmbut tu...nnt bleh ikat....

eB ezrin berkata...

lor... tapi PPG comel aper?... ;p

Axie04 berkata...

huhu
Almira saya pun cam tu
walau baru setahun jagung
dah siksa sangat nak potong rambut
dah sampai masuk mata dah rambut
dah la nak tocang pun marah
sabo je la

Diyana berkata...

hmm samala eily..damia pun susah sgt nak trim rambutnye..hmm..ni pun dh panjang dan kembang sgt ni..susah btul nak pujuk.

Chik Na berkata...

tak pernah potong rambut sufia kat saloon..sbb dia memilih sgt... tok mo kedai nyonya

dyea irdina berkata...

sy tak de anak pompuan lagi..tp klu yg hero2 ni siap kitaorng ada mesin gunting rambut sendiri..tau je la budak lelaki busuk2 dua bulan sekali mesti nak kn potong..

etiey.com© berkata...

heheh comel!

Monahiryanti berkata...

elly pandai gunting rambut sendiri kira ok laa tuh.. takyah laa pi saloon bagai..

kayyana berkata...

pengaruh iklan ye anak eily.. hehehe... rambut die mmg curly ea bwh tuh.. cantik sungguh..