Khamis, 14 April 2011

BEAUTIFUL MOMENT- FIREFLIES PARK

Sambungan entry lepas yea...
Still surprise for besday mama from papa..TQ kanda.

Selepas senja nan merah berlalu pergi. tika malam melabuhkan tirainya
Kami meneruskan perjalanan ke 1 tempat yg belum pernah kami kunjungi..
Sebenarnya, jauh disudut hati, x percaya papa bawak kami jalan sejauh ini.
Yelah, selalunya papa ni jenis merancang giler perjalanan..
Kali ni buat2 surprise plak kan..hehe..

Nak tahu kami ke mana????? Kami ke.....

















Tengok kelip2...di Kg.Kuantan, Kuala Selangor


Tiket utk melihat keindahan kelip-kelip ni RM40 utk 1 bot.
Sebenarnya bukan bot tau, perahu jer...
Xceli ada 1 ag tempat tgk kelik2 iaitu kat Firefly Resort, Bukit Belimbing
Kat situ guna fiber bot dan berinjin, tiket Rm15 seorang rasanya..

Ni ler sampan kami naik...(gmbar google)


Mula2 Dhiya takut, yelah dia tengok malam gelap
kena pakai jaket lagi..dia macam konfius..ape jadi nih..
Menangis jugak ler xnak naik sampan tu..tapi bila pujuk2 akhirnya dia enjoy.





Macam ni ler lebih kurang aktiviti kami..
Gambar:google
Cantik sangat tau...
betul2 macam krismas tree...lagi cantik dari itu.hehe
memang x nyesal datang sini berbanding Bukit Belimbing tu
Sebab kat sini naik sampan jer, then 1 sampan tu kami ber3 jer 
(+ pengayuh jd 4 ler kan)
So memang enjoy our moment together kat ats sampan tu..
Kalau kat Bukit Belimbing tu dowang guna enjin, mesti x setenang dan sedamai
yg kami rasa..kan?kan?kan? Romantik gitu...

Oh yea...semasa tengok kelip-kelip ni, kita xleh amik gambar berflash
nnti kelip2 tu x nyala...so kamera kami xleh nak capture.
Sebab dah malam sangat, gelap gulita lak tu..
tu yg amik gambar dari google jer tu..

Dhiya pun suka..x abis2 cakap fireflies macam dalam buku Dhiya. hehe.

Dah naik kat jetty

Best..kami enjoy..(opppss, jaket tu hapak tau..huhu)
tapi x puas hati sekejap sangat jer masanya..
x puas lagi tau tengok.

TQ papa for this beautiful moment..i lioookeee.
Memang surprise yg best dan lain dari yg lain.
Papa dah semakin kreatip sekarang ek..hehe


Kami nak balik dah....

Memula ingatkan nak beli FM utk bagi kat kengkawan..
Tapi kan, xder yg cantik ler, tambahan kat situ ada 1 kedai jer yg jual souvenir
so memang mahal gilos. Ada 1 design jer utk FM yg x berapa nak cantik.
Yg lain tu FM biasa yg xder kaintan ngan Firefly Park..x best ler kan?
Xper, nnti kalau pergi lagi kat tempat2 unik camni mama belikan FM..ok??

Psssstt:
Kanda....i tarik balik ler yg dulu, dulu, duluuuuu.... i kata u x romantik langsung.hehe. 
Skang u semakin lompatik ler...semakin kreatip membuat surprise.
(pengalaman mendewasakan ek??)hehe. Vangga i ngan u..
Bertambah2 lompatik bila i dapat ni malam tadi...

Eily MdRozali
bait demi bait
baris demi baris
demi kamu..

youtu.be
lyrics: Setiap nafas yang dihembus Setiap degupan jantung Aku selalu memikirkanmu Dalam sedar dibuai angan Dalam tidur dan khayalan Aku selalu memikirkanmu T...


10000x sukerrrr... luv u kanda. alwizzz n forever. Tq for everything.

Nota kaki:
Secara keseluruhannya...enjoy this besday surprise..
And TQ Dhiya kerana sangat sporting.

13 ulasan:

mummysyafie berkata...

mak aii..cantik nya dear. kat sini selalu orang wat iklan tu kan. tak pernah lagi berpeluang ke sini..sob..sob..sob..

MRS. K berkata...

wahhh.... kanda dah semakin pandai yek? bagus..bagus...

apa lagi? malam ni kasi kanda 'hadiah' lah.. hakhak

Pn. Zana berkata...

seronok yer! dh romantik dh die. :)

Lelord berkata...

wow! bestnya..balik mesia nak ajak darling g arr

♥siEha♥ berkata...

bgs2..dah pndai romantik..
syg lbh2...
klau naik smpan budak brape thn eah blh naik...

Nad @ MamaZakwan berkata...

wa...dah mula romantik la..heheheh...
sejak tau wife nye blogger ke, hehe

p/s : kanda romantik ada makna tu...paham2 je la =p

amirah berkata...

wow..cantiknya kelip2 tu..mesti terasa aman tenteram kan kat situ

cik chinta berkata...

salam, bestnye..mesti rasa teruja masa tguk tu kan, kan sni ada satu gak tpmt camtu, tp x pnah g lagi

dyea irdina berkata...

teringgat kenangan masa baru tawen dulu..ada pergi jugak kat situ nak tgk firefly...tp kan....hahhaha p ari biasa tak de orng..jdnya kami tak sanggup nak bayar bot unt dua orng naik..kedekutkan..rela balik umah balik..untung dpt suami yg camgini suka bg kejuta,..kami klu besday tak de kejutan..tp anniversary wajib ada kejutan...ni tak sabar tunggu 28 ni nak tau apa lak supprise cik soami taun ni..dia ni sama la ngan soami awak..dulu2 tak pandai bg kejutan camgini tp sekarng dah mengalahkan sy bab2 suprise ni..

Puanbee2 berkata...

wow teringin nk pergi uwaa..

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ berkata...

va va va sonotnya, rumah mak kita kat area situ je tapi dari tecik tak pernah pi situ..tak bahaya ke naik sampan tu?

MamaRifqy berkata...

vavaaalalalalaaa !! surprise!!! suke nyeeeeee !!!!!!

smakin kreatip ye kanda eily!!!

Monahiryanti berkata...

best2..