Isnin, 4 April 2011

JOM GOSSIP2 - ABPBH 2010

Rasanya keputusan siapa artis2 yg fofular tu semua org dah tau.
Malas ler nak share tentang result.
Nak gossip2 ni, banyak cerita panas ni..
Wahhhhhhhhh..kontroversi..kontroversi..

Tahniah buat SHAHEIZY SAM..
Memang layak ler dia menang, dia memang super duper cool.
Macam2 watak dah berlakon kan..jahat menjadi, lucu menjadi.
Memang suka cara sempoi dia berlakon...
Suka ler tengok keakraban dia ngan mak dia..kan?kan?
TAHNIAH, TAHNIAH...
gambar malam abpbh2010

Artis yg paling cantik pada malam itu...LISA SURIHANI..
Owwwhhh...sangat ler gorgeous, flawlesss..
mekap sederhana, dress yg cantik..
warna dress tu, sangat ler cantik di pakai Lisa...
Nampak sangat suit....SHannnntekkkk...suka 100x
SONY DSC
gambar malam abpbh2010
SHannnnteeeekkk..
Simple n not too much..but gorgeous..
dress tu sangat sesuai ngan LISA

Pakaian paling cannot go???
OMG...YUNA....
Ya Allah, bila tengok dia pakai serba hitam gitu
Ngan rantai dabak kat leher gitu...
Ngan tudung macam tu, jeles terbayang di mata ni
Macam....eiiii..malas ler nak sebut, tengok ler gambar nih..

gambar malam abpbh2010 
vs

 
(x berani nak letak gambar real)
Hadoii..lenkali Yuna kena hati2..
kena lebih sensitif, kena jauhkan menda2 gini
yelah, dia kan icon remaja.

Selama ni, YUNA ni icon fesyen remaja bertudung kan???
Tapi malam ABPBH ni, ni macam ketandusan idea..
sampaikan, asenya pakaian paling buruk kot..
Why?Why?Why?
gambar malam abpbh2010
Bila tme bergambar camni, x teruk sangat
tapi masa dia naik atas pentas semalam..
ngan gaya tudung camtu. ngan serba itamnya..huhu

Baju Sharifah Shahira pun shannntek2..
baju ijau ngan purple tu sangat cantik ler..
1 ag warna baju yg menarik hati mama ialah, warna purple gelap
yg Natasha Hudson pakai...cantik warna tu..warna je ek...

IRMA HASMIE...cantik sangat..huhuhu..
memang dia sangat cantik bertudung kan?
Padan muka ngko Nabil...haahha
SONY DSC
Cantik kan dia??
Pasni dia mesti jadi icon fesyen remaja muslimah
Harap kekal selamanya bertudung

FASHA SANDA..nak komen pun malas..
nampak fake giler keterkejutan itu...
sampai nak nangis kengkonon, sedih yg amat..hahaha..
macam ler menang artis paling fofular...
Ala, kalau dh tercalon top 5 tu mesti ler ade preparation utk menang kan?
Tapi muka terkejut ala2 nak nangis tu melampau sangat ler
macam lakonan, tau ler menang kategori pelakon drama.
gambar malam abpbh2010

DYNAZ...
Hadoiiii..dh macam2 kontroversi pasal gaun x cukup kain
tapi buat jugak, nak jugak buat pose tayang 'bareback'
Sepatutnya, ambik ler sebagai iktibar...
tiap2 kali award mesti org kecoh pasal artis pompuan tayang belakang tapi tetap jugak nak tayang
SONY DSC
Kain dh cukup dah, tapi terlebih tang lain..

Paling lucu masa Aznil menang..
time umumkan nama Aznil Hj Nawawi..
Dhiya tepuk tangan then jerit..
"Yeay..yeay..Uncle Aznil, menang"
Mama ngan papa terkejut..then pandang sesama sendiri..
What???? Dia paham concept menang utk ABPBH..haha
Gembira sangat dia nampak Aznil kat pentas tuh..
Anyway Tahniah Aznil...memang layak pun..
gambar malam abpbh2010

Kemenangan FBI macam dh dirancang 
Macam bagi immunity pada hot.fm/TV3
penaja ler katakan..huhu
Rasanya Aznil lagi layak menang kot....
hehe...Peminat Aznil mesti ler kata gitu kan???

Baca kat OhBulan..
Ramai org komen baju Ana Rafali pakai macam baju kekampungan
then macam baju Ramlah Ram dolu2
Tapi masa perfom ngan masa amik award seb bek ler 
dia pakai baju lain..yg lagi ok
gambar malam abpbh2010
x sesuai..huhuhu

Pengacara semalam best giler...lawak pecah perut
lawak pun xder ler merapu rapan sangat.
Sharifah Shahira memang best kedabommm, 
biler la dia nak menang pengacara paling fofular nih?
Kak Engku, x berapa nak minat, sejak azali ag..hehe

Tapi.....bab penutup memang da bomb..
Start dari Ucop Wilcha dan Johan tu keluar 
sampai ler babak SAM ngan Mak dia (Kathy Fauziah)
Bab persembahan penutup yg mantoppp..
Memang best ler...
Selalunya penutup part paling hambar kan?
Semalam terbaik punyer pnutup..
saper tido awal, rugi..hahaaha


Gambar semua dari penaja:

Nota kaki:
Sebenarnya, jengjarang mama tgk full version anugerah aper2 pun..hahah
Tu yg arini xcited nak wat entry tu, sebab tengok sampai abis.

Lagipun, mama ni jarang amik tau pasal artis..biaq pi la hampa.

13 ulasan:

Monahiryanti berkata...

pasal Sam menang tu, aku mmg setuju.. suke dia sngt.. tapi bab lisa surihani tu, aku cam tak suke sikit.. mmg dari azali tak berapa nak suke dia.. hmmphh..

wANieYZ berkata...

2ar..pasal pkaian yuna 2..ada gak yg ckp cm ahli sihir..smpai cm2 skali org boleh buat persepsi disebabkna pakaian yuna 2..memang xcantik la bju 2...harap pasni yuna lebih alert tentang pemakaian...

Nad @ MamaZakwan berkata...

giler suke sam menang! :)
tp perasan x muke zizan cam sedih jek, kengkunun dh ready kot2 die yg menang paling popular, huhu!

tak suke gilos masa raja2 lawak tu buat performance..cam lawak ***** jek terkinja2..tak best!

tak suka dressing yuna..taktau nape sampai gitu skali..dolu2 masa awal2 kemunculan, sgt la simple dn sangat cantek..skrg...? :(

rambut ana rafali awat jadik gitu? cam tak ready jek..

suke fbi menang..sbb fbi best, hehe...

MRS. K berkata...

yang heran, laki dorang tak marah ke pakai seksi meksi gitew ek? huhu..

*azni* berkata...

betul la,yuna mcm ahli sihir dah dgn 1 set kaler itam..takut tgk..hehe..

MrS. F!zA berkata...

geli tgk baju dinaz tu..ada ke ptt kain pnya byk tp lebihkan tmpt lain..aiyak..buruk nau image dia..

* mmg kita suka giler baju lisa! sgt cantik hokey! suka tang bhgn dada dia tu..irma nmpk lg cntik la pakai tdung..mmg nmpk sgt cntik! smlm msa tgk dia mcm tpukau je..betol la dia lg sesuai bertudung..

* eily, kita pon mmg nyampah tgk baju yuna pakai..mmg mcm sistes kristian tkpon mcm ahli sihir lam harry potter

Salina@IbuAqil berkata...

dear..
pasal yg pakaian YUNA 2..
memang terkejut masa tgk 2..
tmbh masa dia naik pentas duk amik award 2..
dia mmg cantek muka dia cantek..
tapi rasa mcm style pakaian utk mlm 2 x berapa sesuai sikit..
sbb ia seakan2 menyerupai..

missrivebell mumun berkata...

rugi seyh xdpt tgk
huhu

♥siEha♥ berkata...

ye la...nape baju yuna cam tu kan...

dynaz pon baju terlebih nau la plak kan...bawh terlebih2 plak..atas xnak ditutup plak..

Nureen berkata...

tgk sat je masa kat umah tok ngah lawat cucu baru..
tgk tang fasha sanda naik stage mak oiii seketoi2 nmpk bontot dia..

yuna tue aduss knape lak dia x perasan kerr baju dia tue...

mamalieyna berkata...

tgk sampai habis...huu~ nak komen kang pnjg bebenor lak..tp setuju dgn pndangan eily..

tak suka yuna pakai camtu, dinaz..eii..

suka sam menang..suka sangat2..

suka penutup, mantops..

upss..terkomen jugak..ngee..dah stop..hehe..

apapun, best gilerlah~ sbb pengacara best~

ibuayahdamia berkata...

memang nyampah ngan baju yuna...dia nyanyi pun macam tak faham sgt..huhu

kayyana berkata...

sam menang mmg yana setuju sgt.. he deserve it... yuna? mmg tak sesuai pakaian die tuh.. ala-ala mcm yg akak ckp tulah.. mmg teruk giler.. sebelum ni Beautiful Nara pernah kutuk cara pakaian die.. tp tak taulah.. tak sedar kot... erm.. fasha? i pun malas nak komen heheh