Sabtu, 2 April 2011

PUDING MANGGA YUM..YUM

Masa pergi Mydin last week tengok Mangga Chinokon
(eh betul ker eja)
murah RM2.90/kg..aper ag beli ler...
Tapi ase puas plak nak makan gitu ari2..
Kang kalau lama2 x sedap plak, over ranum
Then terpikir nak buat Puding Mangga.....

Mebeles x tangok rupa puding mama??
Baru sedar upanya umah ni xder bekas lut sinar yg panjang tu.
Kena beli ni, kalau x lut sinar..x nampak ler lapisannya


Lapisan bawah skali tu, kastard
then ada fruit cocktail..

Mesti ada yg kata...awat nampak buruk jer cocktail mama tuh???
HAHAHA..jawapannya ialah..TERSALAH BELI..
Sibuk mencari yg ada halal JAKIM..last2 mama ambik yg ni
tanpa usul periksa hokeh..


Skali buahan2 tempatan daaaa..
Dalam tu ada nenas, betik, jambu, nangka
(hokeh ler tu, buahan tempatan khasiatnya tinggi)


Untuk lapisan atas skali mama guna ni..
Bau dia best betul..
Dhiya dari awal2 lagi kata..."wau, sedapnya bau"


Atas skali letak mango fresh..
Then masa nak potong tu kengkonon nak wat spider web 
ngn sos coklat..skali x jadi daaaa

Bila guna bekas kecik ni tebal ler skit
Lambat sungguh nak tunggu sejuk n keras..hahahaha

Ada sesaper nak resepi ker...


Nota kaki:
Mood masak2 kembali membara nih..hehe

8 ulasan:

Amy Syaquena berkata...

Mak ai sodapnya..amy kalau name puding memang hantu sangat..

http://aniesandyou.blogspot.com berkata...

elok la tu. biar da publish kena la huluq kat tukang mengkomen ni skali

MRS. K berkata...

mak kite baru je kasi 2 bijik bekas panjang tu.. ape namenye? coserole ke hape ntah... tapi smpai skang tak guna lagi.huhuhu

Monahiryanti berkata...

perghh, best giler laa puding tu.. tertelan air liur nih.. huihh..

MrS. F!zA berkata...

omak aihhh..teror n kreatifnya...

kita ni bila nk smpai seru reti buat camtu..agkny atggu selera makan puding dtg kot...kita tk gemar sgt lembik2..

Mama Hanim berkata...

tgk pagi2 cmni lg la terliur eily.. nak skit la..

mama rifQy berkata...

wah! best nampakkkk!! bile mau try ni

Monahiryanti berkata...

rasa mcm nak try buat laa..