Ala, makan2 kami ber2 jer + sorang budak kecik ni hah..
Tengok kat dapur ada pisang, so teringin nak buat APAM COKLAT PISANG
Memula plan nak buat kek coklat, tapi last minute cancel..
sebab aper ek ritu, x ingat ler plak.....
Memang bersemangat giler ler mama...
tapi resepinya mama pepandai sendiri sajok...
buat cara mama buat apam pelangi dulu tapi tambah serbuk coklat + pisang
Masa tu nak rujuk resepi pun xleh kan, intenet xleh connect langsung
Sebelum di kukus...
(siap hias ngan potongan pisang + choc cip)
Bantat....
huhu..sedih tgk Apam coklat pisang ku yg bantat
Puas tu mama merenung dan termenung...
muhasabah diri tu mencari di mana silapnya..
mulalah pikir mungkin sebab x cukup kembang mama pukul tadi kot
mula pikir tepung masuk angin ler, mula pikir berat sangat kot pisang hiasan tu
wahhh...memacam pikir kan???
Dalam duk memikir tu, kukus tetap kukus..sampai ler adunan jadi skit..
Pastu tetiba plak otak ni ligat berputar..argggghhhh...mesti aku lupa letak..
Cer teka mama lupa letak aper..cer teka....
Tengok gambar sekali ag ek..mesti u oll tau mama lupa letak aper
Dengan x berapa yakin....
sebab rasa macam dah letak, tapi rasa macam x letak ag
mama pun tambah secubit baking powder
bancuh semula adunan yg tinggal secoit tu..then kukus..
Nak tau aper jadi??????????????
Naik dengan ranumnya
Lambat jugak otak mama ni bertindak..
Kena makan banyak DHA ni..hehehe
Dapat ler 5,6 ketul yg ranum..huhuhu
Segala hiasan dah xder maknanya..huhu
Naper ler kalau first time mesti selalu x jadi.....pelik bin heran
Nota kaki:
oppppsss...ada nak tau cerita pasal makan2 anny ker????? tunggguuuu
(wahhh..budget org nak ambik kisah jer kan)
9 ulasan:
ekekeke.. yg bantat tu cantik berhias..yg kembang sampai pecah2 tu kurang cantik lak.. tp mesti lg gebu dan sedap kan.
Amy lagi suka lihat yang bantat tue nampak comel je..
mak sedara aku wat tak letak baking powder pun klu wat apam die letak ragi ....
bantat tu ape? huhuhu..
kalu refer resepi dulu, mesti menjadik dengan kembangnye..
ekekkeekee xpe sila cuba lagi
Mrs.K:
Bantat tu x naik, x kembang..kita pun amik dalam internet istilah tu..hehe..
kalau kat kg kita panggil bentat..
Mrs.Fiza:
Sebab adunan dah skit jadi letak secubit baking powder tu dah over than adunan kot..tu yg over plak kembangnya
Mrs.Fiza:
Sebab adunan dah skit jadi letak secubit baking powder tu dah over than adunan kot..tu yg over plak kembangnya
rasanya sedap tak?kalo bantat tapi sedap dah kira lulus gak tu yang penting nak masuk perut tekak leh terima...rajin tol eily ni..
Catat Ulasan