Khamis, 23 Jun 2011

KENDURI SOSEJ

Ni kes ari Ahad aritu gi TESCO SHAH ALAM
skali ada promo sosej Farmbest ni buy 1 free 1
So aper ag mama rembat ler 2...so dapat 4



Tengok ramai amik sampai 5..sebab memang  limited 5/person
tapi ada jugak laki amik 5, bini amik 5.huhu..tamak ler tu
Mama x amik banyak sebab brand ni kuat skit rasa lada hitam
so Dhiya x suka......dia ckap pedas
Masa kat Tesco tu tanya papa cukup ker, papa kata cukup ler
tapi bila balik rumah boleh plak dia tanya, naper x amik 4 ker 5 ker?
Wah, kalau cakap camtu kat TESCO tdnya mesti dah ku rembat kan?

Neway, sebab Dhiya x berapa nak hadap sosej sedikit pedas ni
So lambat ler abis dalam peti ais tu,
Mamanya plak yg kena perabis kan...Aper lagi kenduri sosej ler


Utk breakfast:
Grill sosej, scambled egg and pisang bakar
(orang buat pisang bakar guna pisang abu, ahmad, ali dan sebgainya, 
mama guna pisang emas..lantak ler...mama jugak yg makan)


Pastu tengahari tu masak lauk guna sosej
pastu papa tegur, mentang2 ler sosej banyak kan? hehe
tau xper...memang kena manipulasi ke seganap arah ler.hehe

Buncis goreng + udang + sosej

Pastu petangnya buat...



Sosej roll

Kata kenduri sosej kan???
so marilah makan sosej sampai muntah..wakakah..


Nota kaki:
Mama dalam mood diet.hehe.

16 ulasan:

eB ezrin berkata...

dah terbatuk2 dah ;p

MRS. K berkata...

hari sosej sedunia..

rose --{@ ibuRafiq @}-- berkata...

nape la den terlepas eh..if tau beli satu percuma satu kami pon rembat byk2 huhuhuh

dinor's family berkata...

wah nampa sedap je sosej tu..tp ibu jarang beli..anak2 ibu suka mkn nurget n kentang je...

Pn. Zana berkata...

jom diett. :)

amirah berkata...

ni makan sosej minum sosej tido sosej

r|nA @ ja|j|na berkata...

ewah, nmpk marbeles sosej ni sume..btw, thanks ye, kasi idea kat kite nak masak ape malam ni..and roll sosej tu nanti boleh buat untuk tea time, ehehehe..

mama tisya berkata...

sedap sosej roll..uiks pisang bakar ye

nureen berkata...

ellesya cukup suka mkn sosej...
tp nureen jarang beli brand ni slalu beli ramly je.. asben suka yg tue

kayyana berkata...

hahahahah... tp yana pun tak minat sgt sosej tu sebab ada lada hitam.. dhiya bleh kawan ngn yana lah..

♥MiZz-siHa♥ berkata...

mmg kndr btl nie..hehe

mummysyafie berkata...

patut la tajuk kenduri sosej..abang suka benor makan sosej. kalau goreng ngan tepung kepci sedap gak taw. cecah ngan sos..makan nasi putih pun sedap

MamaRifqy berkata...

mmg hari sosej sungguh2 ni..tau tak dulu na mmg tak suke gile sosej!!!!

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ berkata...

wah bestnya segalanya sosej la, kita kalo sosej ni suka wat masuk dalam nasi goreng...sedap nyam2

kayyana berkata...

lupe nk tnye eily.. sosej dah abes ke..??? eily buat ape lg sosej2 tu selain yg eily tunjuk kt entry nih..

...sWeeT uMi... berkata...

ni btul2 kenduri sosej nih...dr bekfas smpai ke dinner, caye la mama