Khamis, 16 Jun 2011

CENDOL SUNGAI PAHANG

Kalau gi Bandar Pekan, tengahari tegak, matahari atas kepala
tekak rasa haus......masa tu dapat cendol mesti ngan punyer...
Jangan lupa terjah tepi Sg Pahang kat Pekan tu hah....
Betul2 kat bandar.....

Balik kg baru ni kami sempat ler terjah...
selalunya ada 2 van cendol kat tepi tu, tapi kali ni CENDOL HAMEED
jer yg ada.....



Mama sebenarnya nak snap list harga dan Gambar Tg Mahkota Pahang tengah makan cendol ni.
dia ada gantung kat van tu, tapi ramai org ler plak, segannnnnn

Puas dah rotate tetap macam ni gambarnya...
(kami order dalam bekas sebab senang kalau x abis leh bawak masuk kete)
cendul pulut RM2...(pulut lebih)

Rojak yg best.......RM3.50 rojak mee
Kl maner mau dapat harga ni


Makan sambil bertenggek kat tembok sungai tu..
best sangat....
(xceli ada sedia kerusi meja, tapi kami prefer bertenggek..haha)

Sambil makan sambil layan burung merpati yg banyak kat situ
jinak plak tu..kalau campak makannan semua datang serbu


Dhiya xcited mengejar burung merpati...
Bila burung tu lari, dhiya suh mama campak roti, pastu dia kejar lagi
Macam kat obersea kan?? wakakakkah



View tu dah agak cantik utk sekadar nak layan cendol
tapi sayang Sungai kat belakang tu banyak benda2 asing berterapungan
sedikit sebanyak menyakitkan mata jugak..
Harap2 pihak berkuasa tu amik ler tindakan sewajarnya..


Nota kaki:
Cendol ni nak lama bertapak kat situ, zaman mama kecik2 dulu, abah selalu bawak kami sekuarga layan cendol kat sini...sekarang turn Dhiya plak mama bawak..huhu..


*tapi sebab x order dalam mangkuk, gambar pun x mebeles ler kan
 so tidak membuat org lain kecur liur kan?

5 ulasan:

kayyana berkata...

cendol..? sedapnyer... lama dah tak makan cendol.. time panas2 gini sedap makan cendol kan..siap ada burung merpati lg.. mcm kt obersea.. hehehe

Izzlorna berkata...

lorna peminat cendol juga :)
seumur idop, sekali jer penah sampai kuantan..hehe...

ibuayahdamia berkata...

kak ayu kureng sikit cendol2 ni...tapi kalau dah panas terik makan jer...suka cendol pulut + jagung...

tapikan rojak mee tu memang jarang2 dapat jumpa kat JB ni...kat JB banyak rojak asma...yg letak tempe, telur, paru goreng, jemput, jemput dan macam2 lagi tu...rindu nak makan rojak mee...

kelate ader rojak ayam...pernah makan??

MRS. K berkata...

kalau pegi taiping, jangan lupe singgah makan cendol bismillah!!!

MamaRifqy berkata...

cendol..best gak..na suke gak la cendol tapi xde la suke gileeee..biase2 jee