Selasa, 14 Jun 2011

MURTABAK MENGKASAR, PEKAN

Balik Pekan ritu ajak papa singgah makan murtabak kat Mengkasar
Lama dah mama x makan murtabak kat sini, rasanya zaman2 sekolah dulu kot last
Orang kata dh x berapa sedap dah sekrang ni tapi kereta masih bersusun2,
orang masih beratur panjang2 nak beli, mungkin sebab publisiti kot..

Xceli, mama kesian kat papa, walaupun dah jadi menantu org daerah Pekan
Tapi mama lum pernah ajak dia makan kat sini...
Ritu kebetulan gi antar ayah tiri mama balik ke Kuala Pahang
we oll pun singgah makan murtabak kat sini..
time ni ada mama, papa, Dhiya, tok Dhiya dan pakteh Dhiya


Masa tu dah nak malam dah...org ramai giler
kami terpaksa tunggu hampir setengah jam nak dapat meja
then bila dah dapat meja lebih setengah jam lagi nak dapat murtabak tu..

Masa ni tengah tunggu turn nak dpt meja

harganya RM6 utk murtabak biasa dan RM8 utk murtabak special
ape yg bezanya pun x tau ler..rasa lebih kurang jer kecuali yg special lebih tlur
Rasanya pun dh x berapa kawwwwwwwww lerrr...
X sama macam dulu lagiiiii....


Dengarnya sekarang Murtabak mengkasar ni dah ada kedai lain
Tapi siyesly jangan tanya mama, memang mama x tau pun..

Gambar2 kami makan x sempat snap pun, segan jugak sebab kedai ni stail terbuka
kang orang kata jakun plak, dah ler malam komfem kluar flash bagai.
huhuhu..x leh jadi blogger tegar ag kan...


Nota kaki:
sangat teruja bila abah mama kata thun ni nak jual murtabak  bulan puasa, dah beberapa tahun abah mama x buat..

5 ulasan:

MRS. K berkata...

i sooka murtabak!

eima berkata...

aku pun wajib singgah bila balik kg... sedap la ...
aku pun ade wat entry sal murtabak mengkasar nih...hehhee

dgr cite cwgan kat belah kl pun ade area setapak tp tak dak plak tanya kat mana ....

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ berkata...

wah nampak sedap la eily, kita pun peminat murtabak, kalo time bulan posa suka beli, tapi kengkadang tu nampak je tebal dalam nya banyak bawang je...nak untung banyak si penjual tu

MamaRifqy berkata...

percaya tak eily..kite mmg tak suka murtabak nii..serius mmg tak sukaa..hehehhee..kalau bulan pose mmg banyak sgt yang jual..

kayyana berkata...

kt kg yana pun ade murtabak sedap... sebab daging die byk n kuah die pun sedap.. alahai.. bestnye klu dpt blek kg n makan murtabak...