Ahad, 26 Jun 2011

NASI GORENG KICAP

Kat rumah mama ni sekarang ni ada 2 org yg addicted to kicap
saper lagi kalau bukan si anak dan bapaknya.
Ni mesti gen hantu kicap telah menurun dari bapaknya ke anaknya.

Dhiya sekarang ni dah x minat dah kalau mama buat sup ke aper ker
Kalau goreng sayur + ayam + kicap...
wahhhh..lajunya makan x hengat dunia.
Gitu jugak ngan bapaknya, kalau tanya nak makan lauk aper
Jawapannya mesti, ikan kicap, ayam kicap, daging kicap, telur kicap
segala menda berkicap....seb bek ler mama x ngandung
kalau anak kuar nnti kulit ala2 mendung, dah tau ler dari mana mendung tu.

Tapikan, antara menu berkicap yg memang 2 org tu suka sesangat 
ialah NASI GORENG KICAP


NASI GORENG KICAP.

Nasi goreng ni, buat ler pagi ker, petang ker, malam ker
mesti laju jer abis...kalau x tau sangat nak masak aper
buat jer nasi goreng kicap ni, memang xder rungutan ler.

Xceli papa tu jatuh chenta ngan nasi goreng kicap mama ni
sejak pertama kali rasa, masa zaman bulan madu, romantika di amor dulu.
Mama sebenornya xtau nak masak aper, buat nasi goreng
x sangka plak nasi goreng tu jadi pujaan hatinya..kan?kan?

Xperlah, seb bek jugak suka yg senang2 jer mama nak masak
buatnya jenis yg suka menda pelik2, yg berjela senarai bahan nak masak tu
Naya jugak mama kan??? hehe



Nota kaki:
Teringin nak makan pineapple fried rice, saper tau kat maner sedap

7 ulasan:

mummysyafie berkata...

kat rumah ni plak suka nasi goreng planta. seminggu sekali wajib buat.

kicap pun sedap gak kan..tapi kena asingkan sayur baru kids nor makan kot.

MamaRifqy berkata...

kicap feberet husband naaa!!! stok kicap wajib sentiasa available kat umah ni eily.makan nasik nak kicap!!!

MRS. K berkata...

kt johnnys ade!

kayyana berkata...

me pun mmg addicted dengan kicap.. klu bleh hari2 nak masak lauk kicap tau... takut husband bosan je.. asyik kicap je kan.. hehehe..

amirah berkata...

nampak pun dah seriously sedap..kita pun suka gak nasik goreng kicap eily..tapi tak fanatik..hihi

♥MiZz-siHa♥ berkata...

heheehhe..same la hb eiy ngan hb kite..mase mula2 kawen dl,1st wat nasi goreng tuk hb nie,nasi goreng kicap la..terus die jatuh cinta..mmg berkali2 la puji..smpai skrng nie kau mkn nasi goreng kicap nie,mmg puji2 la..klau tanye nak mkn ape..nasi goreng kicap jawapan die..hehe

...sWeeT uMi... berkata...

alahai senang nye nak jaga perut ank mama ni...senang la keje mama, tak yah nak pening2 pikir bagai kan